Šport > Nogomet
1491 ogledov

Tako bo spremenjena Liga prvakov

Šport: Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo. Liga prvakov Profimedia
Sprememba formata in pravil v zaključnih bojih.

Pri Evropski nogometni zvezi razmišljajo o spremembi formata, ki trenutno velja za zaključne boje v Ligi prvakov. O načrtih Uefe so se razpisali prii New York Timesu.

Kmalu naj bi gledalci spremljali 'finalni teden Lige prvakov'. Z njim naj bi se namreč zaključevala evropska klubska sezona. Polfinali in finale naj bi gostilo isto mesto, vse dvoboje bi odločila ena tekma. Šlo bi tako nekako za zaključni turnir četverice, podoben tistemu iz minulega leta, ko so se najboljši zaradi epidemije koronavirusa merili v Lizboni. Takrat je bil turnir prisilna rešitev, po dobrih izkušnjah pa naj bi odslej šlo za sprejet zaključek tekmovanja. Pri Uefi menijo, da bi bil takšen format razburljivejši od sedanjega. 

Spremembe naj bi se sicer pripravljale tudi za osmino finala in četrtfinale. Obračuni v izločilnih bojih bi tako do polfinala kot doslej potekali z dvema tekmama, a bi bilo ukinjeno pravilo zadetka v gosteh, s tem prav tako želijo dvigniti raven razburljivosti. 

Aleksander Čeferin 'Boter pohlepa' Šport Vračajo vstopnice, udarili pa tudi po Čeferinu

V zadnji teden lige prvakov bi nato vrinili še nekatere druge dogodke. Za večjo atraktivnost dogodka naj bi se načrtovali koncerti, tekme legend in finale mladinske Lige prvakov. Ta naj bi bil na sporedu v soboto, dan pred veikim finalom članov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.