Šport > Nogomet
6274 ogledov

Veliko ime se vrača na klop Reala

Carlo Ancelotti Epa
Znan naslednik Zinedina Zidana.

Pri madridskem Realu po slovesu Zinedina Zidana niso dolgo iskali Francozovega naslednika. Odločili so se za preverjeno opcijo, funkcijo prvega moža na klopi bo prevzel stari znanec Carlo Ancelotti. Ta je prekinil pogodbo z Evertonom in se vrnil v klub, kjer je že deloval v letih 2013-2015. V svojem prvem mandatu v španski prestolnci je osvojil ligo prvakov, pokalni naslov v Španiji, evropski superpokal in svetovno klubsko lovoriko.

"Čeprav sem užival pri Evertonu, sem dobil nepričakovano priložnost in verjamem, da je to zame in za mojo družino prava odločitev," je za spletno stran Evertona povedal Ancelotti, ki je vodenje angleškega prvoligaša prevzel decembra 2019.

Ancelotti, ki je v tej sezoni z Evertonom osvojil deseto mesto v Premier League, je bil eden izmed trojice italijanskih kandidatov za klop Reala. Massimiliano Allegri je medtem že prevzel Juventus, v igri pa je bil tudi Antonio Conte, ki je v Italiji osvojil državno lovoriko z Interjem. 

Preostalo trojico kandidatov so predstavljali Mauricio Pochettino, ki je sezono zaključil kot tener PSG, ter nekdanja zvezdnika belega baleta Raul Gonzalez, ta trenutno vodi Castilo, in trener Real Sociedada B Xabi Alonso.

Ancelotti je v svoji trenerski karieri poleg Reala in Evertona vodil še Reggiano, Parmo, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Bayern in Napoli. Skupno je doslej osvojil sedem evropskih lovorik in sodi med največje trenerje v zgodovini nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice