Šport > Nogomet
1927 ogledov

Operacija Messi obrodila sadove, manjka samo še pika na i

Epa
Argentinski čudežni deček bo, kot kaže, kariero nadaljeval v Barceloni.

Lionel Messi je bil pred letom dni tik pred odhodom iz Barcelone, preden je katalonski velikan njegovo namero preprečil z grožnjo o pravnih posledicah. V želji, da bi se izognil sodni bitki s klubom, kjer se je iz dečka prelevil v enega najboljših nogometašev vseh časov, je Messi popustil in pristal na še eno, domnevno zadnjo sezono na Camp Nouu.

Argentinec ima že šest mesecev proste roke pri pogajanju z drugimi klubi, a je njegov odhod, kot poročajo španski mediji, iz dneva v dan manj verjeten.

K umiritvi odnosov so precej pripomogle kadrovske spremembe, kot sta prihod Messijevega reprezentančnega kolega Sergia Agüera in vrnitev predsednika Joana Laporte, naslednika kontroverznega Josepa Marie Bartomeua, katerega je Messi med javnim pranjem umazanega perila razkrinkal kot manipulatorja in lažnivca.

Po navedbah madridskega športnega časnika AS je Messi tik pred podaljšanjem pogodbe do leta 2023, po koncu aktivne kariere pa naj bi 33-letnik ostal tako ali drugače povezan z vodstvenim ustrojem katalonskega ponosa. Predvidena je tudi možnost, da bi Messi pred upokojitvijo zaigral še v ZDA ali rodni Argentini.

 | Avtor: Epa Epa

Po besedah Laporte dogovor z Messijem ni odvisen od finančnega stanja kluba, saj ima Barça v ta namen pripravljene strateške rezerve."Podaljšanje z Messijem ni odvisno od pregleda finančnega poslovanja. Kot sem že dejal, pogovori lepo napredujejo. Rezultati revizije so bolj ali manj znani. Za potrebe te operacije imamo finančne rezerve in pripravljeno strategijo. Želimo mu posredovati ponudbo. Stvari se premikajo v pravo smer, a pogovori še niso zaključeni. Zavedamo se svojih finančnih omejitev, Messi je bil v tem pogledu zelo razumevajoč. Želi si ostati in naredili bomo vse, da se bo to tudi zgodilo," je dejal predsednik.

Pred dnevi je v medijih zaokrožila vest, da Barcelona pripravlja desetletno pogodbo v skupni vrednosti 240 milijonov. Prvi dve leti bo Messi igral za Barcelono, naslednji dve pa bi kot ambasador kluba branil barve Interja iz Miamija.

Preostalih šest let naj bi v Barceloni deloval kot strateški partner / ambasador.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice