Šport > Nogomet
6889 ogledov

Tresla se je gora ... Čeferin brez kazni za Real, Barcelono in Juventus!

aleksande čeferin Epa
Krovna evropska nogometna organizacija ne bo začela "vojne" proti trem velikanom.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je vsaj začasno prekinila disciplinske postopke proti klubskim velikanom Juventusu, Barceloni in madridskemu Realu, ki so se v postopkih Uefe znašli po vztrajanju pri ideji superlige.

"Po odprtju disciplinskih postopkov proti Barceloni, Juventusu in Madridu zaradi potencialnega kršenja Uefinih pravnih okvirjev v povezavi s tako imenovanim projektom superlige se je pritožbena komisija Uefe odločila do nadaljnjega ustaviti postopke," so pri Uefi brez dodatnih podrobnosti zapisali v sporočilu za javnost.

Uefino sporočilo za javnost si lahko preberete TUKAJ. 

uefa pokal ušesa | Avtor: Epa Epa

Aleksander Čeferin Kategorije Šport Čeferin: Ta človek zame ne obstaja več

Trojica klubov je bila del dvanajsterice, ki je aprila ustanovila superligo, a je ta hitro doživela številne kritike in tudi svoj konec. Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter in Atlético Madrid so hitro odstopili od projekta. Madrid, Barcelona in Juventus so vztrajali s podporo tekmovanju, ki bi teoretično "zamenjalo" Uefino Ligo prvakov.

Po uvedbi disciplinskih postopkov so nekateri poročali o tem, da bodo omenjeni trije dobili dvoletno prepoved tekmovanj v Ligi prvakov, ob tem pa tudi visoko denarno kazen. Zdaj pa so se postopki začasno ustavili tudi zaradi pravnih bitk Uefe z madridskim sodiščem, kar bolj ali manj pomeni, da bo omenjena trojica lahko igrala v naslednji sezoni Lige prvakov. A v zadnjem sporočilu za javnost je Uefa poudarila, da se klubi niso dokončno izognili kazni.

"Pri Uefi razumemo, zakaj so se morali disciplinski postopki začasno končati, a bomo še naprej branili svojo pozicijo na vseh relevantnih pravnih ustanovah. Uefa je pri odpiranju neodvisne preiskave glede klubov, povezanih s tako imenovanim projektom superlige, delovala ne le v skladu s svojimi statuti in pravilniki, temveč tudi v skladu z evropsko zakonodajo, evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in švicarsko zakonodajo," so zapisali pri Uefi. Dodali so, da bodo v skladu z evropsko zakonodajo naredili vse, da čim prej nadaljujejo disciplinske postopke.

 
Komentarjev 5
  • Charles_Robson 11:38 10.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • matermila 02:55 10.junij 2021.

    Pisec tega članka ni zmogel korajže in napisati KLOFUTA ZA ČEFERINA,kot bi to zapisal,če bi bilo govora o JJ.Švicarsko sodišče je namreč zavrnilo možnost kaznovanja teh klubov in Čeferin je pokleknil.

  • jakec1575 22:46 09.junij 2021.

    Predsdnik reala je namazan z vsemi zavbami. Je pa res, da je prisel befel od zgoraj, da trije najvecji ne smejo pasti. Super liga bi bila brezveze, ker tudi super liga ne bi resila novih dolgov