Šport > Nogomet
14410 ogledov

Ronaldo v zaključni fazi pogovorov z novim klubom

Cristiano Ronaldo Epa
Velik napredek v pogajanjih zvezdnika in morebitnega novega kluba.

Po pisanju španskega Asa, k je svoje poročanje označil za ekskluzivo, so pogovori o prestopu Cristiana Ronalda iz Juventusa v PSG že v zaključni fazi. Povratnik na klop stare dame Massimiliano Allegri ne računa na slovitega Portugalca, novo ekipo naj bi gradil okoli Paula Dybale. Pri torinskem klubu naj bi bili zdaj že 36-letnega veterana tako pripravljeni prodati za kar štirikrat manjšo ceno kot ob nakupu, ko so madridskemu Realu odšteli 120 milijonov evrov.

PSG bo za igralca, ki mu naslednje leto tudi poteče pogodba z Juventusom, tako ponudil 30 milijonov evrov, možna je tudi zamenjava za Maura Icardija, ki se želi vrniti v Italijo. Pri Asu so zapisali, da je tudi Ronaldo zelo zainteresiran za prestop v pariški klub in da ga le še podrobnosti ločijo od podpisa pogodbe s Francozi. Do prvih stikov je sicer prišlo že pred meseci, zdaj pa je pri pogovorih prišlo do velikega napredka.

K temu je pripomogel tudi Kylian Mbappé, 22-letnik namreč ne namerava podaljšati pogodbe s Parižani in je tako zelo blizu selitve k madridskemu Realu, pri Paris Saint-Germainu pa so se sprijaznili tudi s tem, da bo Lionel Messi najverjetneje podaljšal sodelovanje z Barcelono.

Sergio Ramos Real Madrid "Vse je jasno" Šport Ramos Realu naredil enako kot Ronaldo pred tremi leti

Prihod Ronalda je v glavnem mestu Francije označen tudi kot tržno zanimiv zaradi marketinške vrednosti superzvezdnika. Portugalec  in PSG imata istega opremljevalca, kar bi bilo koristno za vse tri strani, Ronalda pa bi lažje vključili tudi v promocije za svetovno prvenstvo v Katarju. Predsednik pariškega kluba Nasser Al-Khelaifi je namreč tudi član organizacijskega odbora naslednjega SP in želi zvezdnikovo prepoznavnost izkoristiti tudi v ta namen.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Javno za prihod Ronalda zdaj navija tudi Neymar:elim si igrati s Cristianom. Igral sem že z ostalimi velikani, Messijem in Mbappejem, zdaj bi rad še z Ronaldom."

Ronaldo že nekaj časa želi zapustiti Juventus, kjer je v treh letih na 133 tekmah dosegel 101 zadetek in osvojil vse razen lige prvakov, ki pa se belo-črnim vse bolj odmika. Ronaldov agent Jorge Mendes tako svojemu najslavnejšemu varovancu že nekaj časa išče klub. Pogovarjal se je tudi z Manchester Unitedom o zamanjavi za Paula Pogbaja, a so pri Asu prepričani, da je zdaj PSG favorit za nakup Ronalda.