Šport > Nogomet
11825 ogledov

Pirlo odstavljen, Ronaldo že našel nov klub?

Andrea Pirlo Epa
V taboru torinskega velikana je v teh dneh zelo kadrovsko dogajanje zelo turbulentno.

Italijanski nogometni klub Juventus je danes na spletni strani objavil, da Andrea Pirlo ni več trener torinskega velikana. Dvainštiridesetletni Italijan je člansko moštvo "stare dame" prevzel 8. avgusta lani in ga vodil na 52 tekmah. Z belo-črnimi je osvojil superpokal in italijanski pokal.

Njegov naslednik bo po poročanju italijanskih medijev Massimiliano Allegri. Podpisal naj bi že triletno pogodbo, uradno pa bi ga lahko Juventus predstavil že danes, so zapisali pri Football Italia. Pirlo je po poročanju italijanskih medijev v pogovorih za prevzem Sassuola.

Ronald Koeman Barcelona La Liga Šport Trener Barcelone v bolnišnici zaradi napada panike

Pirlo je lani poleti prevzel serijskega zmagovalca italijanskega državnega prvenstva po odhodu Maurizia Sarrija, v minuli sezoni pa je zasedel četrto mesto in se v zadnjem krogu le uvrstil v Ligo prvakov za tekmovalno obdobje 2021/22. Na 52 tekmah je zabeležil 34 zmag, deset remijev in osem porazov.

V igralski karieri je bil Pirlo štiri leta član Juventusa, pred tem pa je deset sezon igral za AC Milan, kjer je pustil največji pečat. Pred tem je bil tri leta član Interja, ki pa ga je posodil k Reggini in Brescii, kjer je tudi začel športno pot. Kariero je končal v New Yorku v ligi MLS. Z italijansko reprezentanco je bil svetovni prvak leta 2006, za azzurre pa je zbral 116 nastopov in dosegel 13 zadetkov.

Neymar Junior Prišlo na dan Šport Nike iz kontroverznega razloga odslovil Neymarja

Na potezo Pirla oziroma Juventusa pa je že reagiral največji zvezdnik Juventusa - Cristiano Ronaldo. Po pisanju Gazzette dello Sport so Portugalčevi zastopniki že začeli pogovore s Paris Saint-Germainom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice