Šport > Nogomet
400 ogledov

Kazen Ibrahimoviću zaradi stavniških poslov

Zlatan Ibrahimović Epa
Evropska in mednarodna nogometna zveza tovrstno dejavnost prepovedujeta.

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je švedskemu zvezdniku Zlatanu Ibrahimoviću zaradi njegove vpletenosti v stavniške posle danes izrekla 50.000 evrov kazni. Uefa je kazen utemeljila s kršenjem disciplinskega pravilnika, poleg globe pa bo moral švedski zvezdnik tudi prodati svoj delež v stavniškem podjetju.

Kazen je sad preiskave, ki so jo pri Uefi sprožili konec aprila. Takrat je švedski časnik Aftonbaldet razkril, da ima gospodarska družba na Malti, v kateri je nogometaš AC Milana eden od vlagateljev, deset odstotkov delnic ene izmed stavnic.

sveča pogreb grob Pustil pečat Šport Italija žaluje, umrla je prava legenda

Evropska in mednarodna nogometna zveza pa prepovedujeta igralcem finančno korist od stavnic oziroma dejavnost, povezano s stavnicami. Zato je Uefa napovedala preiskavo o domnevnih kršitvah pravilnikov, ki se je danes končala z izrekom kazni.

Finančno kazen pa bo moral plačati tudi njegov klub Milan, zaradi vpletenosti svojega igralca v takšne posle bo tudi klub odštel 25.000 evrov kazni, dobil pa je tudi opozorilo disciplinske komisije Uefe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice