Šport > Nogomet
974 ogledov

Mourinho po grafitu dobil še sladoled. Uganete okus?

jose mourinho Epa
Portugalski trener je v "večnem mestu" izzval pravo evforijo.

Navijači Rome so po skromni sezoni dobili nekaj razlogov za veselje. V soboto zvečer so na velikem rimskem derbiju ugnali Lazio (2:0), srdite rivale so tako dokončno oddaljili od Lige prvakov. Še bolj zadovoljni pa so zaradi trenerja, ki bo v prihodnji sezoni prevzel njihovo moštvo.

Gre seveda za Joséja Mourinha, ta bo v začetku tekmovalnega obdobja 2021/22 zamenjal rojaka Paula Fonseco. Sloviti "Mou" je v Italiji pustil globok pečat, saj je z Interjem v dveh letih dvakrat osvojil Serie A ter po enkrat Coppo Italio in Ligo prvakov.

Salernitana navijači Foto/Video Šport Požvižgajo se na covid-19: južnjaki na ulicah slavijo Slovenca in kolege!

Po objavi novice o Mourinhevem prihodu se je v eni od rimskih sosesk pojavil grafit z Mourinhevo podobo na vespi in Rominim šalom okrog vratu. Okoliški prebivalci so ob porisani steni posneli že kopico fotografij.

José Mourinho AS Roma grafit | Avtor: Profimedia Profimedia

Kmalu se je pojavila tudi pizza s Portugalčevim imenom, nedolgo zatem pa še sladoled. V eni od lokalnih slaščičarn so pripravili nov okus "The Special One", poimenovan po Mourinhevem vzdevku. Brbončice strank ob naročilu omenjenega sladoleda začutijo citruse in belo čokolado.

Nekdanji trener Porta, Chelseaja, Interja, Madrida, Manchester Uniteda in Tottenhama se je že odzval na potezo slaščičarjev. Odgovoril je v svojem značilnem, rahlo populističnem slogu.

"Bolj bi mi bil všeč okus manga in jagode. Se da kaj narediti?" je na družbenem omrežju odgovoril Mourinho. Seveda je ciljal na to, da bi bil sladoleg v rumeno-rdeči barvni kombinaciji, kakršni so dresi "sinov volkulje".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GELATI-AMO (@gelati_amo_)

Eden od sladoledov je za naziv dobil parafrazirano Mourinhevo znamenito besedno zvezo "zero titoli (nič naslovov, op. a.))", s katero je v času službovanja pri Interju zbodel rivale, posebej Romo in AC Milan. Sladoled namreč nosi ime "zero zuccheri (brez sladkorja, op. a.)".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GELATI-AMO (@gelati_amo_)

Ne gre dvomiti, da bo po pizzi, sladoledu in grafitu v Rimu vzniknil še kakšen spominek na kultnega trenerja. V kolikor bo uspešen, pa se Mourinhu obeta pravo navijaško čaščenje, kakršnega so zmožni le Rimljani.

Mathijs de Ligt Cristiano Ronaldo Jvuentus Serie A Šport Italija postavila ultimat "super" Juventusu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice