Šport > Nogomet
134 ogledov

Učinek Mourinha: delnice Rome v nebo

jose mourinho Epa
Napoved, da bo Romo v prihajajoči sezoni vodil José Mourinho, že daje prve pozitivne poslovne rezultate.

Prihod portugalskega nogometnega strokovnjaka Joseja Mourinha na Apeninski polotok zelo ugodno vpliva na dogajanje na italijanski borzi. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, so se cene delnic italijanskega prvoligaša Rome v sredo na začetku trgovanja zvišale za 14,7 odstotka, potem ko je v torek Romina delnica pridobila 21 %.

jose mourinho Presenetljiv izbor Šport José Mourinho že ima nov klub

Takoj po objavi imenovanja Mourinha za trenerja za sezono 2021/22 so delnice prvoligaša Rome, ki je v lasti ameriškega poslovneža Dana Friedkina, na milanski borzi narasle za več kot 21 odstotkov. A se njihova rast še ni ustavila.

Mourinho, ki je na Apeninskem polotoku deloval že med letoma 2008 in 2010 pri milanskem Interju (z njim je osvojil tudi ligo prvakov), bo klub prevzel z začetkom sezone 2021/22, zdajšnji strateg Paulo Fonseca pa bo klub zapustil po koncu te sezone.

"Klub z zadovoljstvom sporoča, da se je dogovoril z Josejem Mourinhom za mesto trenerja v sezoni 2021/22," so pri rimskem kolektivu v torek zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.