Šport > Euro 2020
170 ogledov

Italijanom kaj takega na Euru ni uspelo še nikoli

italija turčija euro 2020 Epa
V petek zvečer se je z otvoritveno tekmo med Italijo in Turčijo začelo z lani prestavljeno evropsko nogometno prvenstvo.

Azzurri, ki se jim ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo 2018, so navdušili s svojo igro in zmagali s 3:0, s čimer so prvič v zgodovini evropskih prvenstev na eni tekmi zadeli trikrat.

Italija Turčija Euro 2020 Rim Skupina A Šport Začetek spektakla brez pretresov

Italijani se z zmago z razliko od Portugalske leta 2004, Švice leta 2008 in Poljske leta 2012 niso opekli in so kot gostitelji oz. sogostitelji dobili uvodno tekmo prvenstva. Še več, prvič v 39 poskusu jim je na eni tekmi uspelo dati tri gole.

Na uvodnem obračunu, prvem od 51 na tem prvenstvu, je Italija povedla z avtogolom Meriha Demirala, zmago pa sta pozneje potrdila Ciro Immobile in Lorenzo Insigne.

Sergio Mattarella Aleksander Čeferin Euro 2020 Rim Pandemija Šport Čeferin: "Nikoli ne veš ..."

"Pomembno je, da smo v Rimu dobro začeli. To je bilo zadoščenje za gledalce in Italijane," je po koncu dejal italijanski selektor Roberto Mancini, ki se zaveda, da je do osvojitve naslova - tega je Italija prvič in zadnjič osvojila leta 1968 - še dolga pot.

"Navijači so nam veliko pomagali. Bil je čudovit večer, upam, da jih bo še veliko, a do finala na Wembleyju nas čaka še šest tekem," je še povedal Mancini, potem ko so njegovi varovanci niz neporaženosti, ki traja od septembra 2008, podaljšali na 28 tekem.

Danes se bosta na drugi tekmi skupine A pomerila Wales in Švica, v skupini B pa si bosta nasproti stali Danska in Finska ter Belgija in Rusija.

EP poteka v 11 evropskih mestih in se bo s finalom zaključilo v nedeljo, 11. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice