Šport > Nogomet
1688 ogledov

Madžari izžvižgali Irce, nato se je zgodilo nekaj presenetljivega

Print Screen
Irski nogometaši so med gostovanjem v Budimpešti izzvali žvižge madžarskih navijačev.

Prijateljska tekma med Madžasrko in Irsko, ki sta se razšli brez zmagovalca (0:0), je postregla z nenavadnimi prizori. Potem ko je glavni sodnik Daniel Stefanski dal znak za začetek tekme, so gostujoči nogometaši pokleknili, da bi s tem opozorili na rasizem v nogometu. Madžarskim navijačem njihova gesta ni bila povšeči, zato so se po stadionu razlegli žvižgi.

Nezadovoljstvo s tribun Ircev ni odvrnilo od njihovega početja, povsem nepričakovano pa so jim na pomoč priskočili tudi igralci nasprotnega moštva.

Madžari so na navijaško nestrpnost odgovorili tako, da so obiskovalce tekme opomnili na eno ključnih načel evropskega in svetovnga nogometa, to je 'spoštovanje' oziroma 'respect', kot je zapisano na njihovih dresih.

Irski strateg Stephen Kenny je bil po tekmi kritičen do dogajanja na stadionu. "Mislim, da smo svetu posredovali zelo pomembno sporočilo. Igralci so želeli poklekniti. Žvižgi s tribun so popolnoma nerazumljivi. To meče slabo luč na Madžarsko in njihove navijače. Moji nogometaši so se odločili zavzeti pomembno stališče in lahko jih samo pohvalim za njihov pogum," je povedal Kenny.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 07:13 10.junij 2021.

    Fašizem na Madžarskem v vsem svojem sijaju .

  • ico8 16:34 09.junij 2021.

    A se naj zdaj vrzem na zobe, ko srecam prvega sveda iz okolice Novega mesta!?

Sorodne novice