Šport > Nogomet
159 ogledov

Spodrsljaj ga je stal trenerskega stolčka

gattuso Epa
Legendarni Gennaro Gattuso je ostal brez službe, ker se z ekipo ni uvrstil v prihodnjo sezono lige prvakov.

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli, ki je sinoči v domačem prvenstvu serie A po neodločenem izidu z Verono (1:1) ostal brez lige prvakov, je odslovil trenerja Gennara Gattusa. Predsednik neapeljskega kluba Aurelio De Laurentis je v tvitu potrdil, da se Gattuso poslavlja.

"Dragi Rino, vesel sem, da si z nami preživel dve sezoni. Hvala za tvoje delo, želimo ti veliko uspeha, kjerkoli boš nadaljeval trenersko kariero," je zapisal De Laurentis prek Twitterja.

Pri Napoliju pa so le tvitnili: "Hvala ti, mister."

Napoli je v troboju za tretje in četrto mesto v serie A zadnji krog prvenstva med Milanom, Napolijem in Juventusom potegnil kratko in ostal brez lige prvakov za prihodnjo sezono. Končal je s točko manj kot tretjeuvrščena Atalanta in četrtouvrščeni Juventus.

Gattuso je prišel v Neapelj decembra 2019, ko je nasledil slovitega Carla Ancelottija. Slednji je bil Gattusov trener, ko je ta kot nogometaš z Milanom osvojil ligo prvakov 2003 in 2007, leta 2006 pa je Gattuso z azzurri osvojil tudi svetovno prvenstvo.

Z Napolijem je kot trener osvojil italijanski pokal 2020, prvo trofejo v novi vlogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice