Svet
749 ogledov

V Italijo tudi brez testa za to skupino prebivalstva

italija Profimedia
Od danes naprej lahko prebivalci italijanskih obmejnih območij mejo prehajajo brez negativnega testa

Italijansko ministrstvo za zdravje je v sredo odločilo, da lahko prebivalci obmejnih območij, ki ne kažejo simptomov covida-19, od danes prehajajo italijansko mejo brez negativnega izvida testiranja na novi koronavirus. Ukrep torej velja tudi za ljudi, ki živijo ob meji s Slovenijo.

Minister za zdravje Roberto Speranza je v sredo podpisal novo uredbo, na podlagi katere za obmejne prebivalce ob povratku v Italijo ni več potrebno predložiti negativnega izvida testa na novi koronavirus, če ne kažejo simptomov covida-19.

Kdor ima v obmejni deželi stalno ali začasno bivališče, se lahko za največ 24 ur odpravi v sosednjo državo, od kraja bivanja pa se lahko oddalji za največ 60 kilometrov. Uredba velja od danes pa do 30. julija, na spletu poroča slovenski portal italijanske radiotelevizije Rai.

Slovenska vlada je sicer deželo Furlanija - Julijska krajina, ki leži ob meji s Slovenijo, že pred časom uvrstila na seznam dežel z dobro epidemiološko sliko, iz katerih za vstop v Slovenijo niso potrebna zdravstvena dokazila, niti ni predvidena karantena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.