Šport > Euro 2020
23411 ogledov

Takšno je stanje zvezdnika, ki so ga oživljali na igrišču

Christian Eriksen Epa
Ali bo grozljivka v Kopenhagenu vendarle imela srečen konec?

Zvezdnik danske ekipe Christian Eriksen je v 43. minuti tekme med Dansko in Finsko na Euru 2020 negibno obležal na zelenici, nakar so ga oživljali in po več minutah odnesli z zelenice.

Medtem ko se je izjemni vezist milanskega Interja boril za življenje, je ves svet nestrpno pričakoval kakšne vzpodbudne novice iz stadiona v Kopenhagenu.

In slednje so vendarle prišle!

Po prvih poročilih naj bi bilo Eriksenovo stanje že stabilno, da pa je bilo oživljanje uspešno, pričajo tudi fotografije s stadiona, ki so ujele Eriksona, kako ga zavestnega odnašajo z igrišča.

Reutersov fotograf je tudi nemudoma sporočil, da je videl Eriksona, da je celo dvignil roko v zrak, s čimer je poizkusil gledalcem sporočiti, da je z njim vendarle vse v redu.

Da naj bi bilo Eriksenovo stanje stabilno, so sporočili tudi iz uradnega kanala Eura 2020 in Uefe. Nesrečnega Danca naj bi odpeljali v bolnišnico in ga stabilizirali. 

"Christian Eriksen je pri zavesti, opravljajo dodatne preiskave," pa so sporočili iz danske nogometne zveze. "Christian Eriksen diha in lahko govori. Buden je," pa je za NPO Radio1 povedal Eriksenov zastopnik Martin Schoots po pogovoru z nogometaševim očetom.

Devetindvajsetletni napadalni vezist je v zadnjem desetletju najbolj znan danski nogometaš. Širšo nogometno javnost je nase opozoril z igrami pri nizozemskem Ajaxu, od koder je leta 2013 prestopil k Tottenhamu, leta 2020 pa nato k Interju.

Za Dansko je doslej zbral več kot sto nastopov in je tudi na to evropsko prvenstvo prišel kot eden vodilnih v danski vrsti. Ta je proti Finski igrala dobro, prevladovala v prvem polčasu, v 43. minuti pa je prišel nesrečni trenutek, ko se je nenadoma zgrudil, nakar so ga hitro obkrožili soigralci, prišla je zdravstvena služba in ga pred šokiranimi, nekaterimi tudi objokanimi, igralci obeh ekip ter navijači na stadionu Parken začela oživljati.

Christian Eriksen Grozljivka na Euru Šport Eden najboljših evropskih nogometašev obležal na igrišču, bori se za življenje

Po dobrih desetih minutah so ga odpeljali z igrišča, sodeč po nekaterih posnetkih in fotografijah, ki so zaokrožile po družbenih omrežjih, je bil takrat že pri zavesti. Nekaj minut pozneje so tudi pri Uefi in danski nogometni zvezi potrdili, da so ga stabilizirali in odpeljali v bolnišnico na dodatne preiskave.

Dogodek je zelo pretresel nogometni svet, med drugim je angleška nogometna reprezentanca odpovedala novinarsko konferenco pred nedeljsko tekmo s Hrvaško. Številni nogometaši, drugi športniki, navijači in drugi so Dancu zaželeli čim prejšnje okrevanje.

 

Kako pa je s tekmo?

Malce čez osmo uro zvečer, ko so bile novice o stanju Eriksena že zelo vzpodbudne, so se oglasili tudi iz Uefe, iz katere so sporočili, da se bo po dogovoru obeh ekip tekma nadaljevala še isti dan, ob 20:30.

Obe ekipi bosta odigrali še preostale štiri minute prvega polčasa, katerim bo sledil petminutni premor, po katerem bosta obe ekipi nadaljevali z drugim polčasom.

"Christian Eriksen je buden, njegovo stanje ostaja stabilno. Je v bolnišnici na dodatnih preiskavah. Tekma proti Finski bo odigrana nocoj. Takšna odločitev je padla, potem ko so igralci dobili zagotovila, da je Christian v redu," so zapisali pri danski zvezi. Za nadaljevanje tekme naj bi prosili igralci obeh ekip.

Prav tako se bo ob predvidenem času začela še tretja sobotna tekma. Ob 21:00 se bosta tako udarili reprezentanci Belgije in Rusije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice