Šport > Euro 2020
12247 ogledov

To so bile prve besede Eriksena po oživljanju

Christian Eriksen Epa
Christian Eriksen ni mogel verjeti, da se mu to dogaja.

Christianu Eriksenu, ki se je zgrudil na tekmi prvega kroga evropskega prvenstva med Dansko in Finsko ter so ga nato uspešno oživljali, bodo z operativnim posegom vsadili kardioverter defibrilator oziroma srčni spodbujevalnik. Zvezdnik je sprejel predlog zdravnikov, je sporočila danska nogometna zveza (DBU).

"Potem, ko je Christian utrpel več srčnih zastojev, je bilo odločeno, da bo dobil avtomatski defibrilator. To je nujen korak po srčnem napadu zaradi aritmije," so zapisali pri danski krovni zvezi.

Prizori oživljanja danskega zvezdnika so sicer pred dnevi šokirali celoten svet, zdravniki pa so zdaj prepričani, da je Eriksen v celotni zadevi imel precej sreče, z vsajenim defibrilatorjem pa naj bi v prihodnosti več ali manj živel povsem normalno.

Na plan sicer prihajajo še nekatere podrobnosti dramatičnega dogodka. Za Fox Sports je tako spregovoril doktor Jens Kleinfeld, ki je bil zdravnik na stadionu in je z zdravnikom danske reprezentance skupno oživljal nesrečnega nogometaša. Eriksenovo srce je znova začelo biti ob pomoči defibrilatorja, Kleinfeld pa je razkril prve besede, ki jih je po oživljanju izrekel zvezdnik.

"K zavesti je prišel okoli 30 sekund po oživljanju. Odprl je oči in začel sem se pogovarjati z njim. To je bil zelo čustven trenutek, možnosti za vrnitev so namreč zelo majhne. Vprašal sem ga: 'Si z nami?' Odgovoril je: "Sem. Jebe..., pa saj imam samo 29 let'," je o Eriksenovem odzivu dejal Kleinfeld.

Člana Interja v zadnjih dneh okreva v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice