Šport > Euro 2020
3969 ogledov

Oživljal je Eriksena: Imel je pulz, dihal je, nato se je vse ustavilo

Morten Boesen Epa Morten Boesen je na spletni novinarski konferenci govoril o težkih trenutkih ob oživljanju Christiana Eriksena.
Že drugi dan evropskega prvenstva so bili ljubitelji nogometa na pragu velike tragedije.

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen se dan po drami na stadionu Parken nahaja v bolnišnici, kjer je pod stalnim zdravniškim nadzorom, njegovo stanje je stabilno.

V 43. minuti dvoboja med Dansko in Finsko se je član milanskega Interja zgrudil, celoten svet pa je v neposrednem prenosu lahko spremlajl boj zdravnikov za nogometaševo življenje. Eriksenu sta kot prva sicer na pomoč priskočila soigralca Joakim Mæhle in Simon Kjær, zelo hitro pa so pritekli tudi zdravniki danske reprezentance, ki jih je vodil Morten Boesen.

"Ko sem prišel do njega, je ležal na boku, dihal je in začutil sem pulz. Ampak nato se je vse ustavilo. Začeli smo ga oživljati in po nekaj minutah nam je, ob pomoči ostalih zdravnikov, to tudi uspelo," je dejal Boesen.

"Že je odšel, a smo ga vrnili po prvi uporabi defibrilatorja. To je zelo hitro," se je še spomnil danski zdravnik in dodal: "Preden so ga odpeljali v bolnišnico, se je že pogovarjal z mano, ko je bil na nosilih."

Profesor Sanjay Sharma, profesor športne kardiologije na londonski univerzi St George, ki je z Eriksenom delal, ko je bil ta član Tottenhama, ne verjame, da bo Danec še nadaljeval kariero: "Ne vem, ali bo še kdaj igral nogomet. Če nisem preveč direkten, on je danes umrl, čeprav za nekaj minut, ampak je umrl. Mu bo zdravniško osebje dovolilo, da znova umre? Odgovor je ne. Dobra novica je, da bo živel, slaba pa je, da se bliža koncu kariere. Ne vem, če bo na najvišji ravni odigral še kakšno nogometno tekmo. V Veliki Britaniji ne bi igral. Glede tega bi bili zelo striktni."

 
Komentarjev 1
  • Ronald_Redding 11:37 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦