Šport > Euro 2020
17704 ogledov

Uefa po prekinitvi Dancem dala dve opciji. Schmeichel: To je smešno

Danska Epa
"Tega ne morem razumeti," pravi legendarni Danec, ki je leta 1992 postal evropski prvak.

Sobotna tekma med Dansko in Finsko je bila prekinjena v 43. minuti, ko se je zgrudil Christian Eriksen, zdravniki pa so mu nato na zelenici morali reševati življenje. Po več kot uri je sledilo sporočilo, da je danski zvezdnik pri zavesti in da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Evropska nogometna zveza je Dancem, ki so bili psihično izmučeni, ponudila dve možnosti za nadaljevanje tekme. "Uefa ni pritiskala, da bi se dvoboj nadaljeval še istega večera. Ponudili so nam, da se tekma nadaljuje dan kasneje ob 12. uri, a imajo Finci naslednjo tekmo že 16. junija, mi 17. Zato smo se odločili, da tekmo dokončamo še isti večer. Domnevali smo, da igralci ne bodo mogli zaspati, dopoldne pa bi se morali pojaviti na zelenici in igrati tekmo. Lažje je bilo poizkusiti tekmo odigrati še isti večer in jo pustiti za sabo. Odločitev so igralci sprejeli skupaj. To je bila travmatična izkušnja. Bilo je nekaj igralcev, ki so dejali, da ne morejo igrati, drugi so izjavili, da želijo poizkusiti," je sobotne težke trenutke obrazložil selektor Danske Kasper Hjulmand.

Danci so odigral preostanek dvoboja, a klonili z 0:1 po zadetku Finca Joela Pohjanpala.

Christian Eriksen Zdravnik Šport Oživljal je Eriksena: Imel je pulz, dihal je, nato se je vse ustavilo

Obe opciji, ki ju je Uefa ponudila Dancem, sicer nista bili povšeči legendarnemu danskemu vratarju Petru Schmeichlu, ob Eriksenovi drami na zelenici je bil med vidnejšimi akterji tudi njegov sin Kasper Schmeichel. Slednji se je kljub kritični situaciji izkazal z mirnostjo, med drugim pa je tolažil tudi ženo nesrečnega soigralca.

Danska | Avtor: Epa Epa

"Opciji, ki jih je Uefa ponudila igralcem, se pravi nadaljevanje tekme ali pa prestavitev na nedeljo, sta bili smešni. Tega ne morem razumeti," je o ravnanju Evropske nogometbe zveze dejal Peter Schmeichel, ki je očitno mnenja, da bi Uefa Dancem morala ponuditi več časa za psihično okrevanje.

Danci bodo v naslednjem krogu sicer zaigrali proti favoritu skupine - Belgiji.

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Video Šport Prijatelj in heroj, tako so rešili Eriksenovo življenje Wembley V bolnišnici Šport Nova drama na Euru, tokrat hude poškodbe navijača
Komentarjev 3
  • Maja Mulaček 00:34 15.junij 2021.

    Spet zavajate, Uefa je ponudila 3 moznosti, da se tek a konca z izidomn 3 proti nic in igralci so bili tako pritisnjeni ob zid, da zaigrajo tekmo

  • peter3 15:28 14.junij 2021.

    Poslusam in berem unicujoce kritike in komentarje v tujih medijih , ki letijo na vodstvo UEFE, katero ocitno ne premore niti malo empatije v zahtevnih situacijah,in odpove ravno takrat, ko bi potrebovali kvalitetne odlocitve. Tako je bilo v primeru bombnega ...prikaži več napada na BVB, v Bergamu, in sedaj pri Christianu Eriksenu. Nekdo je ocitno obul prevelike cevlje.

  • Ronald_Redding 11:31 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice