Šport > Euro 2020
1942 ogledov

Zdravniki tavajo v temi, Eriksen prvič nagovoril javnost

Christian Eriksen Epa
Danski reprezentant Christian Eriksen, ki se je zaradi srčnega zastoja zgrudil na tekmi s Finsko, je prek svojega agenta podal prvo izjavo za medije.

Stanje danskega vezista Christiana Eriksena je še naprej pod drobnogledom športne in svetovni javnosti. Član milanskega Interja se je na drugi tekmovalni del evropskega prvenstva nenadoma zgrudil v zaključku prvega polčasa tekme s Finsko.

Devetindvajsetletnega soigralca Samirja Handanovića so po večminutnem oživljanju z zelenice odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so ga uspeli stabilizirati.

Eriksen je na zelenici doživel srčni zastoj, zdravniki pa poskušajo ugotoviti, kaj je botrovalo tem nenadnim in povsem nepriočakovanim zdravstvenim težavam.

Nogometaševo stanje je trenutno stabilno, nadaljevanje kariere pa pod velikim vprašajem. 

Danska "Lažje je bilo..." Šport Uefa po prekinitvi Dancem dala dve opciji. Schmeichel: To je smešno

Po kopici opravljenih preiskav zdravniki še vedno niso uspeli izluščiti poglavitvnega vzroka za zastoj. Eriksen doslej ni kazal nobenih znakov srčnih obolenj, kar je potrdila tudi zdravniška služba Tottenhama, katerega član je bil od leta 2013 do 2020.

Neuradne govorice, da naj bi k zastoju srca pripomogla okužba s koronavirusom, je ovrgel direktor milanskega nogometnega velikana Giuseppe Marotta.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Z bolniške postelje se je s prvo uradno izjavo po incidentu oglasil tudi glavni akter. "Hvala vsem. Sporočam vam, da se ne bom predal. Počutim se mnogo bolje, a želim izvedeti, kaj se je zgodilo," je besede klienta v pogovoru za La Gazzetto Dello Sport citiral agent Martin Schoots.

"Včeraj (nedelja, op. a.) sem govoril s Christianom. Bil je dobre volje. Vsi želimo izvedeti, kaj se je zgodilo. Zdravniki delajo preiskave, a potreben bo čas. Christiana je zelo razveselilo, da je tako priljubljen. Sporočila dežujejo z vseh koncev sveta. Še posebej ga je navdušila podpora igralcev Interja in navijačev. Ne bo se predal. Zahvaljuje se tudi njegova družina. V bolnišnici bo ostal vsaj še ponedeljek in morda tudi torek. Ekipi želi vse dobro na tekmi z Belgijo," je dodal Schoots.

Komentarjev 1
  • Ronald_Redding 11:30 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice