Eriksson: "Terry ni rasist"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji angleški selektor, Sven Goran Eriksson, ravnanje angleške nogometne zveze v primeru Johna Terryja ocenjuje kot neprimerno ...
Oglej si celoten članek

"Jasno je , da John Terry mora biti kaznovan, če se je izražal neprimerno, a ne verjemem, da je rasist. Kar me najbolj moti, je to, da je kazen prišla šele leto dni po incidentu. Zares mislim, da se je nogometna zveza, pa tudi civilna sodišča, v tem slučaju obnašala grozno," je nekdanji selektor Anglije in Mehike izrazil svoje mnenje v zvezi z dogodkom, ki je na Otoku dvignil veliko prahu.

Terry je bil v juliju za svoja dejanja, že oproščen na Westminsterskem sodišču, sedaj pa ga je angleška nogometna zveza (FA) v svojem ločenem postopku kaznovala s prepovedjo igranja na štirih tekmam, ob tem pa bo moral plačati še 220.000 tisoč funtov denarne kazni. Kapetan Chelseaja je bil s strani FA spoznan za krivega "neprimernega oz. žaljivega izražanja in ravnanja," na rasistični osnovi naj bi žalil Antona Ferdinanda.

V sredo je John Terry objavil, da se poslavlja od reprezentančnega dresa, v čemer Sven Goran Eriksson vidi reakcijo na postopanje nogometnih funkcionarjev. "Vse skupaj je imelo na Johna velik vpliv in njegova reprezentančna upokojitev je najbrž oblika protesta."

Kontroverzni branilec ima štirinajst dni časa, da se na razsodbo pritoži, do takrat kazen ne bo stopila v veljavo. Trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson, pa je že dejal, da je Terry lahko srečen, da je dobil le štiri tekme prepovedi, za podoben prekršek je igralec Liverpoola, Luis Suarez, lani dobil osem tekem prisilnega nenastopanja, ko naj bi žalil temnopoltega bočnega branilca Uniteda, Patricea Evraja.

Na vse skupaj so se seveda že odzvali navijači Chelseaja, ki na zadnjih tekmah vse večkrat prepevajo: "There's only one England captain..." ("Samo en je angleški kapetan...")

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.