Šport > Nogomet
0 ogledov

Eriksson: "Terry ni rasist"

john terry chelsea EPA
Nekdanji angleški selektor, Sven Goran Eriksson, ravnanje angleške nogometne zveze v primeru Johna Terryja ocenjuje kot neprimerno ...

"Jasno je , da John Terry mora biti kaznovan, če se je izražal neprimerno, a ne verjemem, da je rasist. Kar me najbolj moti, je to, da je kazen prišla šele leto dni po incidentu. Zares mislim, da se je nogometna zveza, pa tudi civilna sodišča, v tem slučaju obnašala grozno," je nekdanji selektor Anglije in Mehike izrazil svoje mnenje v zvezi z dogodkom, ki je na Otoku dvignil veliko prahu.

Terry je bil v juliju za svoja dejanja, že oproščen na Westminsterskem sodišču, sedaj pa ga je angleška nogometna zveza (FA) v svojem ločenem postopku kaznovala s prepovedjo igranja na štirih tekmam, ob tem pa bo moral plačati še 220.000 tisoč funtov denarne kazni. Kapetan Chelseaja je bil s strani FA spoznan za krivega "neprimernega oz. žaljivega izražanja in ravnanja," na rasistični osnovi naj bi žalil Antona Ferdinanda.

V sredo je John Terry objavil, da se poslavlja od reprezentančnega dresa, v čemer Sven Goran Eriksson vidi reakcijo na postopanje nogometnih funkcionarjev. "Vse skupaj je imelo na Johna velik vpliv in njegova reprezentančna upokojitev je najbrž oblika protesta."

Kontroverzni branilec ima štirinajst dni časa, da se na razsodbo pritoži, do takrat kazen ne bo stopila v veljavo. Trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson, pa je že dejal, da je Terry lahko srečen, da je dobil le štiri tekme prepovedi, za podoben prekršek je igralec Liverpoola, Luis Suarez, lani dobil osem tekem prisilnega nenastopanja, ko naj bi žalil temnopoltega bočnega branilca Uniteda, Patricea Evraja.

Na vse skupaj so se seveda že odzvali navijači Chelseaja, ki na zadnjih tekmah vse večkrat prepevajo: "There's only one England captain..." ("Samo en je angleški kapetan...")

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.