Šport > Nogomet
23 ogledov

Mourinho: Terry ni rasist

jose mourinho tiskovna konferenca EPA
Kapetan nogometašev Chelsea John Terry je bil zaradi žaljivk, ki naj bi jih na rasni osnovi v lanski sezoni izrekel na račun branilca Queens Park Rangers Antona Ferdinanda, s strani angleške nogometne zveze kaznovan s štirimi tekmami prepovedi igranja. V bran mu je stopil Jose Mourinho.

Nekdanji trener Chelsea, sedaj pa Real Madrida Jose Mourinho je stopil v bran Johnu Terryju, ki bo moral zaradi žaljivk na rasni osnovi počivati na naslednjih štirih tekmah angleškega prvenstva, in dejal, da je kapetan Bluseov morda res izrekel kaj grdega, a da prav gotovo ni rasist.

Mourinho je za nekdanjega varovanca, ki je pred dnevi prav zaradi omenjene sodbe angleške nogometne zveze, končala reprezentančno kariero, dejal, da je slačilnico delil z 12 afriškimi nogometaši in da se je z vsemi odlično razumel, v ekipi pa je vladalo odlično vzdušje.

"V nogometu mimogrede iz ust nogometaša zleti kakšna neprimerna opazka, ki jo igralec kasneje obžaluje. Če je kriv, je prav, da so ga kaznovali, a rasist 100-odstotno ni," pravi Portugalec in dodaja, da lahko to potrdijo tudi Didier Drogba, Geremi, Claude Makelele.

Komentarjev 1
  • pesjan 18:40 28.september 2012.

    če Terryj pa sem % da si ti JOSE ?