Šport > Nogomet
2 ogledov

Rio Ferdinand sredi policijske preiskave?

rio ferdinand manchester united EPA
Medtem ko je bil John Terry zaradi suma rasističnega vedenja spoznan za nedolžnega, pa je zaradi Twitterja že vzklila nova rasna afera. Eden izmed udeležencev je, ironično, Rio Ferdinand.

O sodnem procesu Johna Terryja je bilo prelitega veliko črnila, angleški nogometaš pa jo je na koncu odnesel brez posledic. Terry naj bi na obračunu med Chelseajem in Queens Park Rangers rastistično ozmerjal Antona Ferdinanda, brata Ria Ferdinanda. Slednji se je na socialnem omrežju Twitter odzval na zapis enega izmed anonimnih uporabnikov, čigar besede so bile prav tako rasistično obarvane. Rio je bil nad komentarjem vidno navdušen.

"S strani drugih uporabnikov smo prejeli veliko pritožb glede domnevnih rasističnih opazk na socialnem omrežju. Vse obtožbe bomo temeljito preiskali, da ugotovimo, ali so bila storjena kriminalna dejanja," je zapisala tiskovna predstavnica policije. Ferdinand, ki se je komentarju na račun Ashleyja Cola iz srca nasmejal, je pozneje zapisal: "Kar sem rekel včeraj, ni rasistična opazka. To je sleng, ki ga mnogi uporabljajo za nekoga, ki je dvoličen. No, tako."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.