Šport > Nogomet
20 ogledov

Bo Terryja pokopal YouTube?

John Terry Reuters
Na sodišču v londonskem Westminstru se je danes kapetan Chelseaja John Terry moral zagovarjati zaradi domnevnega žaljenja na rasistični osnovi, katerega tarča naj bi bil Anton Ferdinand.

John Terry je moral danes na londonskem sodišču poslušati obtožbe na svoj račun, in sicer naj bi 23. oktobra lani med obračunom Queens Park Rangers in Chelseaja na stadionu Loftus Road izrekel rasistične žalitve na račun temnopoltega branilca QPR Antona Ferdinanda.

Ferdinand je dejal, da sprva ni slišal žalitve in se je po koncu omenjene tekme tudi rokoval s Terryjem, ko pa je prišel domov, mu je dekle na YouTubu pokazalo posnetek, iz katerega naj bi bilo razvidno, da je nekdanji kapetan angleške reprezentance res uporabljal nesprejemljiv jezik. To je na sodišču potrdila tudi strokovnjakinja za branje z ustnic Susan Whitehood.

John Terry se je branil, da ga je Anton Ferdinand izzival z omenjanjem njegove afere z bivšim dekletom Wayna Bridgea, a je Ferdinand to zanikal.

Suarezu osem tekem kazni

V primeru, da bo spoznan za krivega, Terryju grozi simbolična denarna kazen v višini 2.500 funtov. Precej hujše pa bi znale biti kazni s strani angleške nogometne zveze (FA), ki je za podoben primer Urugvajca Luisa Suareza kaznovala z osmimi tekmami prepovedi igranja in 40 tisoč funti kazni.

Zaradi spora med Terryjem in bratom Antona, Riom Ferdinandom, se je angleški selektor Roy Hodgson letos odločil, da za Euro 2012 ne bo izbral Ria, ki je bil sicer v preteklosti stalni član Treh levov.

Komentarjev 1
  • bojovi 13:15 10.julij 2012.

    Pač slab igralec ki zna samo z jezikom opletet.