Šport
16 ogledov

Hodgson raje kot Ferdinanda vzel Terryja

John Terry EPA
Med 23 izbranci angleškega selektorja Roya Hodgsona za nastop na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem se je znašel tudi John Terry, ki je dobil prednost pred Riom Ferdinandom.

Selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson je imenoval 23 igralcev za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini. Na njegovem seznamu je kljub rasističnim obtožbam, ki jih je izrekel na račun Antona Ferdinanda, tudi branilec Chelseaja John Terry, manjka pa steber obrambe Manchester Uniteda in brat Antona, Rio Ferdinand.

Hodgson je v izbrano vrsto poklical tudi napadalca rdečih vragov Wayna Rooneyja, ki zaradi kazni Evropske nogometne zveze (Uefa) ne bo igral na uvodnih dveh tekmah s Francijo in Švedsko. Tretja angleška tekmica v skupini D je Ukrajina.

Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 8. junijem in 1. julijem.

Na Hodgsonovem seznamu so naslednji igralci:

Vratarji: Joe Hart (Manchester City), Rob Green (West Ham) in John Ruddy (Norwich City);
Branilci: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea) in Leighton Baines (Everton);
Vezisti: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man United) in James Milner (Man City);
Napadalci: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool) in Jermain Defoe (Tottenham).

Na rezervnem seznamu so Jack Butland (Birmingham), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City) in Daniel Sturridge (Chelsea).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.