Šport > Nogomet
18 ogledov

John Terry zanika rasistične obtožbe

John Terry Reuters
Rasistično vedenje Johna Terryja, zaradi katerega v angleško reprezentanco domnevno ni bil izbran Rio Ferdinand, spet buri duhove. Nogometaš Chelseaja je zanikal obtožbe, da naj bi oktobra lani na podlagi rase ozmerjal Antona Ferninanda, sicer brata bolj znanega Ria.

John Terry naj bi se oktorbra lani na obračunu angleške nogometne lige znesel nad Antonom Ferdinandom, ker naj bi ta namigoval na Terryjevo razmerje, ki ga je imel z dekletom nekdanjega soigralca Wayna Bridgea. Tožilec je zato namigoval, da se je prav zaradi tega Terryju, kot se je izrazil sam, ''utrgalo''.

''Nisi rasist, kajne? Toda govoril si rasistične opazke, kar je bilo povsem instinktivno. Sit si bil ljudi, ki te nadlegujejo s komentarji o tvoji ženi,'' je povedal tožilec Duncan Perry. ''Vse skupaj je trajalo že dve leti, zato sem to slišal že milijonkrat. Če bi se mi 'utrgalo', bi se mi že zdavnaj,'' je odvrnil Terry.

pokal fa terry ferdinand | Avtor: EPA EPA
Anglež obenem zatrjuje, da je v resnici samo sarkastično ponavljal besede Antona Ferdinanda, ki jih je ta napačno interpretiral. Po koncu obračuna ga je Terry celo vprašal, ali ga je obtožil rasističnih izjav, vendar mu je Ferdinand zatrdil, da ne. ''Dvakrat sem ga vprašal in rekel je ne. Mislil sem, da je to to,'' je dodal Terry, ki ne razmišlja o opravičilu nogometašu Queens Park Rangersov, saj je bil Ferndinand tisti, ki je obtožil njega. ''Zakaj bi se opravičil, če je pa on tisti, ki me je obtožil? V svojem odgovoru sem samo ponovil besede, ki jih je on rekel meni,'' je zaključil Terry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.