Šport > Nogomet
18 ogledov

Zveza Terryju prisodila štiri tekme kazni

John Terry sodišče EPA
Chelseajev kapetan John Terry bo zaradi žaljivk, ki naj bi jih na rasni osnovi v lanski sezoni izrekel na račun branilca Queens Park Rangers Antona Ferdinanda, počival na štirih tekmah, je v četrtek odločila Angleška nogometna zveza (FA).

John Terry je ves čas zanikal obtožbe zveze, ki ga bremenijo, da je na tekmi lanske sezone Premier League z rasističnimi zmerljivkami žalil Antona Ferdinanda, branilca Queens Park Rangers. Terryja je civilno sodišče v ločeni obravnavi julija sicer oprostilo vseh obtožb.

Nekdanji kapetan angleške reprezentance se je pred dnevi tudi odpovedal igranju za izbrano vrsto. 31-letnik je pred zaslišanjem pri FA namreč dejal, da je zaradi obravnave njegov položaj v reprezentanci "nevzdržen".

FA mu je poleg suspenza prisodila tudi zajetno denarno kazen 277 tisoč evrov. Terry se lahko na odločitev pritoži v naslednjih 14 dneh, medtem ko njegov klub Chelsea na naslednjih štirih tekmah Premier League čakata težka obračuna proti Arsenalu in Manchester Unitedu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.