Šport > Nogomet
13 ogledov

Za pravdanje porabil skoraj milijon funtov

john terry EPA
Angleška zveza je nogometašu Chelseaja Johnu Terryju izrekla kazen v višini 220 tisoč funtov. Enaintridesetletnik, ki ga je civilno sodišče oprostilo vseh obtožb, naj bi na na tekmi angleške premier lige rasistično ozmerjal Antona Ferdinanda.

john terry chelsea | Avtor: EPA EPA
Več kot 200 tisoč funtov pa je le del denarja, ki ga je za boj proti obtožbam o rasizmu porabil John Terry. Anglež naj bi skupno zapravil že 750 tisočakov, vendar upa, da jih bo 400 tisoč dobil nazaj, saj ga je sodišče spoznalo za nedolžnega. Drugačnega menja pa so na angleški nogometni zvezi, kjer so mu izrekli rekordno visoko kazen. Terry se na odločitev lahko pritoži, vendar bo v primeru neuspeha njegov račun še narasel. ''Gospod Terry je razočaran z odločitvijo komisarjev FA, ki je v nasprotju s sodbo sodišča,'' so zapisali nogometaševi predstavniki.

Terry je na sodišču priznal verbalen napad na Ferdinanda, ki pa ni vključeval rasističnih besed. Iz Chelseaja pa so sporočili: ''Nogometni klub Chelsea spoštuje današnjo odločitev. Zavedamo se, da ima Terry pravico do pritožbe, zato so v tem trenutku naši komentarji neprimerni.''

Ferguson: ''Rio se ne bo vrnil v reprezentanco''

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson ne verjame, da bo Rio Ferdinand ponovno vpoklican v angleško reprezentanco, kljub odločitvi Johna Terryja, da se poslavlja od reprezentančnega nogometa.

Alex Ferguson | Avtor: EPA EPA
Kontroverzna odločitev Roya Hodgsona, da v reprezentanco za evropsko prvenstvo ne vpokliče Ria Ferdinanda, je dvignila veliko prahu. Čeprav so pri angleški zvezi zatrjevali, da gre za taktično odločitev, pa so nekateri namigovali, da razlog tiči v sporu med Johnom Terryjem in Antonom Ferdinandom, mlajšim bratom nogometaša rdečih vragov.

Terry je pred dnevi oznanil, da se poslavlja od angleške reprezentance, kar po Fergusonovem mnenju ne bo vplivalo na prihodnost Ria Ferdinanda. ''Mislim, da ne bo vpoklican. Hodgson je odločitev sprejel pred evropskim prvenstvom in mislim, da je ne bo spremenil. Težko bi sedaj izrekel dobrodošlico Riu,'' je povedal Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.