V takih čevljih bo Dončić ponoči zaigral na prvi tekmi v NBA

Foto: Dallas Mavericks Luka Dončić
Ognjeni krst v ligi NBA bo doživel v gosteh pri Phoenix Suns.
Oglej si celoten članek

Mladi slovenski košarkar Luka Dončić si bo v noči na četrtek nasproti stal z nekdanjim selektorjem slovenske košarkarske reprezentance Igorjem Kokoškovim. Za Luko bo to prva uradna tekma v ligi NBA, za Kokoškova pa prva tekma, odkar je postal glavni trener Phoenix Suns. Oba si želita uspešnega začetka nove zgodbe, a zmaga lahko le eden.

Dončić je na pripravljalnih tekmah upravičil visoka pričakovanja in še bolj prepričal analitike ameriške športne medijske hiše ESPN. Ti so mu že meseca avgusta pri izboru favorita za novinca leta namenili kar 58 odstotkov glasov, enakega mnenja pa so tudi po tem, ko so Dončića spremljali na štirih pripravljalnih tekmah.

Visoka pričakovanja Dončić povozil prvi izbor NBA drafta, izid zgovornejši od besed

ESPN-ovi analitiki verjamejo v Dončićeve košarkarske sposobnosti, obenem pa so prepričani, da se bo s svojim stilom igre odlično ujel z novimi soigralci. V ospredje postavljajo dejstvo, da je Dončić odličen podajalec, kar je po njihovem mnenju njegova najpomembnejša vrlina.

Še posebej učinkovit je v protinapadih, kjer bo odslej pod košem iskal izkušenega DeAndreja Jordana. Pritisk pod obročem bo sprostil prostor ob robu igrišča, kjer z natančnimi meti izza črte blesti Wesley Matthews.

Poleg dobrih podajalcev in strelcev ima Dallas v svojih vrstah tudi visoka Dirka Nowitzega in Maxija Kleberja.

Legenda "Dončić pripravljen, da stopi v velike čevlje"

Pri ESPN-u menijo, da Dončić ne sodi med atletsko najbolj dovršene igralce, prav tako mu očitajo, da z žogo ni tako spreten in prodoren kot nekateri drugi košarkarji. "Kadar ga tesno pokrivajo, preveč pleše z žogo," menijo strokovnjaki.

Ko je bil še član Real Madrida, se je prevečkrat znašel v položaju, ko je moral metati iz težkega položaja. Zdaj temu ne bo več tako, saj bo žogo lahko oddal drugemu strelcu ali kombiniral s prodornim Dennisom Smithom, ki bo ob Dončiću "nadomeščal" Gorana Dragića oziroma Sergio Llulla.

"Če se bodo Maverickis vrnili med pomembne akterje, se bodo lahko zahvalili novincu leta," analizo zaključuje pri ESPN.

Več podrobnosti ESPN-ove analize si pogletje v videu.

Ameriški proizvajalec športne opreme Nike je že predstavil čevlje, ki so narejeni posebej za Dončića. Slovenski košarkar bo v severnoameriški ligi debitiral s čevlji NikeiD KYRIE Low "Retro Glow".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.