ESPN: Gruzija = ZDA

Foto: ESPN
Foto: ESPN
Američani so si privoščili novo sramoto iz zemljepisa. Ameriška televizijska hiša ESPN je prenašala tekmo kvalifikacij za SP v Braziliji med Španijo in Gruzijo. Nekdanjo rusko republiko so zamenjali z ameriško zvezno državo Georgija, Gruzijcem pa nalepili kar zastavo ZDA.
Oglej si celoten članek

Američani so na dolg seznam zemljepisnih napak dodali novo. ESPN-ju zemljepis ravno ne gre. Čeprav so se že večkrat osramotili pri nepoznavanju, kam sodi kakšna država, pa so zdaj Gruzijo zamešali kar s svojo zvezno državo Georgio.

V evropskih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo v nogometu leta 2014 v Braziliji je Gruzija izgubila s svetovnimi prvaki Španci (0:1), a v Tbilisiju in ne Atlanti v Georgiji (ZDA). Gledalci ESPN-ja so namreč v kotu TV ekranov videli rezultat med Georgio (angleški naziv za Gruzijo op. a.) in Španijo, s tem, da so ob imenu Georgia narisali kar ameriško zastavo.

Ameriška TV postaja je že blestela s svojimi grafikami. Tako je v preteklosti Benzemaja in Higuaina (Real Madrid) uvrstila med člane Barcelone, zamenjali so brazilskega in portugalskega Ronalda, Argentinca Lionella Messija pa spraševali o nastopih na evropskem nogometnem prvenstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:33 14. September 2012.

    "pa so zdaj Gruzijo zamešali kar s svojo zvezdno državo Georgio."<br /><br />Verjetno ste mislili zvezno :D

  • 08:22 14. September 2012.

    Em, Georgia je angleško ime za Gruzijo, napaka je bila edino zastava...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.