Šport > Nogomet
52 ogledov

ESPN: Gruzija = ZDA

Španija ESPN
Američani so si privoščili novo sramoto iz zemljepisa. Ameriška televizijska hiša ESPN je prenašala tekmo kvalifikacij za SP v Braziliji med Španijo in Gruzijo. Nekdanjo rusko republiko so zamenjali z ameriško zvezno državo Georgija, Gruzijcem pa nalepili kar zastavo ZDA.

Američani so na dolg seznam zemljepisnih napak dodali novo. ESPN-ju zemljepis ravno ne gre. Čeprav so se že večkrat osramotili pri nepoznavanju, kam sodi kakšna država, pa so zdaj Gruzijo zamešali kar s svojo zvezno državo Georgio.

V evropskih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo v nogometu leta 2014 v Braziliji je Gruzija izgubila s svetovnimi prvaki Španci (0:1), a v Tbilisiju in ne Atlanti v Georgiji (ZDA). Gledalci ESPN-ja so namreč v kotu TV ekranov videli rezultat med Georgio (angleški naziv za Gruzijo op. a.) in Španijo, s tem, da so ob imenu Georgia narisali kar ameriško zastavo.

Ameriška TV postaja je že blestela s svojimi grafikami. Tako je v preteklosti Benzemaja in Higuaina (Real Madrid) uvrstila med člane Barcelone, zamenjali so brazilskega in portugalskega Ronalda, Argentinca Lionella Messija pa spraševali o nastopih na evropskem nogometnem prvenstvu.

Komentarjev 2
  • Jan Cimerman 08:33 14.september 2012.

    "pa so zdaj Gruzijo zamešali kar s svojo zvezdno državo Georgio."Verjetno ste mislili zvezno :D

  • enola 08:22 14.september 2012.

    Em, Georgia je angleško ime za Gruzijo, napaka je bila edino zastava...