Etapa Lloydu, Nibali ostaja prvi

Foto: Žurnal24 Vincenzo Nibali ostaja v vodstvu po šestih etapah dirke po Italiji. (Foto: EPA)
Avstralec Matthew Lloyd je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Italiji, drugi je bil Rubens Bertogliati, tretji pa Danilo Hondo. Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas).
Oglej si celoten članek

Avstralec Matthew Lloyd je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Italiji. Kolesar ekipe Omega Pharma-Lotto je na 172 kilometrov dolgi preizkušnji med Fidenzo in Marino di Carrara ugnal Švicarja Rubensa Bertogliatija (Androni Giocattoli - Diquigiovanni), tretji pa je bil Nemec Danilo Hondo (Lampre).

Lloyd je do svoje prve zmage na prestižni tritedenski dirki prišel v velikem slogu. Skupaj z Bertogliatijem sta pobegnila že po 45 kilometrih in si vmes pridobila tudi že šest minut prednosti pred glavnino. A ker sta v skupni razvrstitvi zaostajala več kot 11 minut, jima glavnina ni sledila v takšnem ritmu, kot če bi bila kandidata za prevzem rožnate majice.

Pri predzadnjem vzponu - etapa je postregla s tremi vzponi - so sicer sledili nekateri napadi, tako da se je njuna prednost zmanjšala. Toda dvojica je zdržala v vodstvu, na zadnjem vzponu pa je Lloyd napadel svojega kolega v pobegu in 11 kilometrov pred ciljem je že imel pol minute prednosti pred Bertogliatijem, nato pa naskok le še povečal. O tretjem mestu je odločil sprint glavnine, v katerem je bil najmočnejši Hondo.

Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas). Edinega slovenskega predstavnika na dirki Gorazda Štanglja (Astana) ni bilo v ospredju. V etapi je zasedel 131. mesto z 11:30 minute zaostanka, skupno pa je 89. (+12:48).

Današnja etapa je bila posvečena Jacquesu Anquetilu in njegovima dvema zmagama na italijanski pentlji, sobotna, 222 km dolga preizkušnja med Carraro in Montalcinom pa bo v čast italijanski legendi Ginu Bartaliju, ki je umrl pred desetimi leti.

Giro, 6. etapa:

1. Matthew Lloyd (Avstralija/Omega Pharma-Lotto) 4;24:20
2. Rubens Bertogliati (Švica/Androni Giocattoli) +1:06
3. Danilo Hondo (Nemčija/Lampre) +1:15
4. Manuel Belletti (Italija/Colnago - CSF)
5. Filippo Pozzato (Italija/Katusha)
6. William Bonnet (Francija/Bbox - Bouygues)
7. Sacha Modolo (Italija/Colnago - CSF)
8. Vasil Kirienka (Belorusija/Caisse d'Epargne)
9. Aleksander Efimkin (Rusija/AG2R)
10. Baden Cooke (Avstralijaa/Saxo Bank)
...
131. Gorazd Štangelj (Slovenija/Astana) +11:30

Skupni seštevek:

1. Vincenzo Nibali (Italija/Liquigas) 18;55:38
2. Ivan Basso (Italija/Liquigas) +0:13
3. Valerio Agnoli (Italija/Liquigas) +0:20
4. Aleksander Vinokurov (Kazahstan/Astana) +0:33
5. Vladimir Karpec (Rusija/Katusha) +0:39
...
89. Gorazd Štangelj (Slovenija/Astana) +12:48

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.