Šport
23 ogledov

Etapa Lloydu, Nibali ostaja prvi

Vincenzo Nibali ostaja v vodstvu po šestih etapah dirke po Italiji. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Avstralec Matthew Lloyd je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Italiji, drugi je bil Rubens Bertogliati, tretji pa Danilo Hondo. Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas).

Avstralec Matthew Lloyd je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Italiji. Kolesar ekipe Omega Pharma-Lotto je na 172 kilometrov dolgi preizkušnji med Fidenzo in Marino di Carrara ugnal Švicarja Rubensa Bertogliatija (Androni Giocattoli - Diquigiovanni), tretji pa je bil Nemec Danilo Hondo (Lampre).

Lloyd je do svoje prve zmage na prestižni tritedenski dirki prišel v velikem slogu. Skupaj z Bertogliatijem sta pobegnila že po 45 kilometrih in si vmes pridobila tudi že šest minut prednosti pred glavnino. A ker sta v skupni razvrstitvi zaostajala več kot 11 minut, jima glavnina ni sledila v takšnem ritmu, kot če bi bila kandidata za prevzem rožnate majice.

Pri predzadnjem vzponu - etapa je postregla s tremi vzponi - so sicer sledili nekateri napadi, tako da se je njuna prednost zmanjšala. Toda dvojica je zdržala v vodstvu, na zadnjem vzponu pa je Lloyd napadel svojega kolega v pobegu in 11 kilometrov pred ciljem je že imel pol minute prednosti pred Bertogliatijem, nato pa naskok le še povečal. O tretjem mestu je odločil sprint glavnine, v katerem je bil najmočnejši Hondo.

Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas). Edinega slovenskega predstavnika na dirki Gorazda Štanglja (Astana) ni bilo v ospredju. V etapi je zasedel 131. mesto z 11:30 minute zaostanka, skupno pa je 89. (+12:48).

Današnja etapa je bila posvečena Jacquesu Anquetilu in njegovima dvema zmagama na italijanski pentlji, sobotna, 222 km dolga preizkušnja med Carraro in Montalcinom pa bo v čast italijanski legendi Ginu Bartaliju, ki je umrl pred desetimi leti.

Giro, 6. etapa:

1. Matthew Lloyd (Avstralija/Omega Pharma-Lotto) 4;24:20
2. Rubens Bertogliati (Švica/Androni Giocattoli) +1:06
3. Danilo Hondo (Nemčija/Lampre) +1:15
4. Manuel Belletti (Italija/Colnago - CSF)
5. Filippo Pozzato (Italija/Katusha)
6. William Bonnet (Francija/Bbox - Bouygues)
7. Sacha Modolo (Italija/Colnago - CSF)
8. Vasil Kirienka (Belorusija/Caisse d'Epargne)
9. Aleksander Efimkin (Rusija/AG2R)
10. Baden Cooke (Avstralijaa/Saxo Bank)
...
131. Gorazd Štangelj (Slovenija/Astana) +11:30

Skupni seštevek:

1. Vincenzo Nibali (Italija/Liquigas) 18;55:38
2. Ivan Basso (Italija/Liquigas) +0:13
3. Valerio Agnoli (Italija/Liquigas) +0:20
4. Aleksander Vinokurov (Kazahstan/Astana) +0:33
5. Vladimir Karpec (Rusija/Katusha) +0:39
...
89. Gorazd Štangelj (Slovenija/Astana) +12:48

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.