Eto'o špika Joséja: "Nisem več branilec"

Foto: Žurnal24 Eto'o in Benitez sta špikala Mourinha, ki je Kamerunca držal preveč nazaj. (Foto
Grahek in odlična obramba sta rešila Manchester United. Trenerja Lyona in Schalkeja si lahko oddahneta. Sameul Eto'o ni več branilec, ampak spet napadalec. Frustracij v taboru Barcelone ni manjkalo.
Oglej si celoten članek
Blestel je Eto'o, United je rešil Chicharito ... poglejte v galeriji. Vse rezultate 2. kola najdete tukaj: sredine in torkove.

Sredin večer v Ligi prvakov so zaznamovali: visoki zmagi Interja in Tottenhama v skupini A, prebujenje Lyona in Schalkeja v skupini B, muke Manchester Uniteda v skupini C ter le remi Barcelone in že druga zmaga Köbenhavna v skupini D. "Bolje smo se pripravili in zasluženo zmagali. Po tem dosežku imamo lepe možnosti za napredovanje iz skupine," je sijal trener danske ekipe Stale Solbakken. Medtem je bila slačilnica Barcelone polna frustracij. "Nocoj je bilo zelo težko doseči gol, saj se je Rubin branil z veliko igralci. Sicer smo imeli kar nekaj priložnosti, zadeli smo tudi prečko, a odličen je bil tudi njihov vratar," je tožil David Villa. Bunkerja ruske ekipe ob koncu srečanja ni uspel prebiti niti Lionel Messi.

Junak visoke zmage Interja je bil Samuel Eto'o, dan prej označen za sebičneža. Zabil je hat-trick in se po tekmi obregnil ob lanskega trenerja Joséja Mourinha: "Vesel sem, da smo zmagali, potem ko sem lani kot napadalec moral igrati kot branilec." Da je v konici napada mesto kamerunskega napadalca, je potrdil tudi novi trener Rafael Benitez: "Lani je moral Samuel kot tipični napadalec igrati preveč na boku in v ozadju. Sam sem ga premaknil bližje golu, kjer je vedno zelo nevaren." Brez lani najboljšega strelca Diega Milita tako milanski Inter ni imel nobenih težav z Werderjem.

Zaradi izgredov sta bila po tekmi Uniteda in Valencie v bližini Mestalle pridržana dva angleška navijača. V manjšem obračunu med navijaškima skupinama sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe.

Trenerja Lyona in Schalkeja sta si lahko oddahnila. Po poraznem začetku v Ligue 1 (so na 18. mestu) so varovanci Clauda Puela zdaj vsaj v Ligi prvakov dosegli lepo zmago (Hapoel je padel s 3:1). "Lepo je, da imamo v Ligi prvakov šest točk, a razlika z domačim prvenstvom je zaskrbljujoča. Liga prvakov je pomembna, a zdaj moramo tako igrati tudi doma, že ta vikend proti Nancyju," se možnosti, da v primeru novega neuspeha v francoski ligi odleti, zaveda Puel. V podobnem položaju je Schalke, ki je doma 17., v Ligi prvakov ima po zmagi nad Benfico štiri točke. "V prvem polčasu smo bili živčni, v drugem pa smo igrali bolj preprost in učinkovit nogomet. Celotna ekipa je igrala bolje," je poudaril Klaas-Jan Huntelaar.

Vesel sem, da smo zmagali, potem ko sem lani kot napadalec moral igrati kot branilec.
Samuel Eto'o
Alexa Fergusona in njegov Manchester United je na zadnjih tekmah domače lige reševal Dimitar Berbatov, v Ligi prvakov tokrat Javier Hernandez. 22-letni Mehičan, imenovan Chicharito oziroma Grahek, je za zmago nad Valencio zadel v 85. minuti. "Morate nam priznati, da smo se dobro branili. Niso brez razloga vodilna ekipa v Španiji. Za nas je ta zmaga velik dosežek," pa je Ferguson pohvalo v prvi vrsti dal svojim branilcem. Po poškodbi se je v kader Uniteda vrnil Rio Ferdinand. "Njegove izkušnje so nam pomagale, o tem ni nobenega dvoma. Po dolgem času je spet igral in zato sem lahko zelo zadovoljen."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.