Eto'o v svojem slogu rešil Inter

Foto: Žurnal24 Kamerunec je navdušeno proslavljal svoj drugi ligaški gol in drugega pred domači
V mislih vseh "interistov" je bilo sredino gostovanje Barcelone, črno-modre pa je rešil prav njihov nekdanji napadalec (2:0). Na koncu je nekaj minut dobil tudi slovenski reprezentant Rene Krhin.
Oglej si celoten članek

Podobno kot nekdanjemu napadalcu Nerazzurrov Zlatanu Ibrahimoviću, ki je odšel v Barcelono, gre tudi njegovi zamenjavi Samuelu Eto'oju. Pravzaprav kar identično - oba sta do sedaj zabila dva ligaška gola za svoja nova kluba, Eto'ojev zadnji pa je prišel v 71. minuti domače tekme s Parmo. Izjemen zadetek je po prvem polčasu, v katerem so črno-modri znova trpeli, malce sprostil nogometaše Joseja Mourinha, ki so na koncu zmagali z 2:0 po zaslugi še enega lepega zadetka Diega Milita. Med prvim in drugim golom, natančneje v 79. minuti, je priložnost za igro dobil tudi Rene Krhin - virtuoz z Jakobskega Dola je zamenjal nikogar drugega kot Wesleyja Sneijderja in odigral svoje prve minute v Serie A, po tem ko je za prvo ekipo Interja že igral na t. i. "World Football Challenge" med poletjem v ZDA. Lepa napoved pred sredinim megaobračunom v Ligi prvakov proti Barceloni ...

Strategu v črno-belem, nekdanjemu nogometašu Ciru Ferrari, je z Juventusom uspelo še drugič v kratkem času zmagati na rimskem Stadiu Olimpicu. Po tem, ko so pred reprezentančnim premorom odpravili Romo (3:1) je bil zdaj na vrsti še Lazio (2:0). Obe ekipi sta šli v tekmo s stoodstotnim izkupičkom iz prejšnjih tekem, s čimer pa se "Laziali" ne morejo več pohvaliti. Do 72. minute je bilo na semaforju še nezanimivih 0:0, nato pa je udaril s strani Barcelone posojeni branilec Martin Cáceres, ki je zabil za vodstvo stare dame. Drugi žebelj v rimsko krsto Lazia je v sodnikovem podaljšku zabil še francoski rutiner David Trezeguet.

Že nekaj ur prej je kolo z gostovanjem v Livornu odprl AC Milan (0:0). Nova slaba predstava Rossonerov v prvem delu je trenerja Leonarda prisilila, da je še enkrat več nerazpoloženega Ronaldinha zamenjal z Andreo Pirlom, do konca tekme pa na svoji prvi tekmi, ki jo je začel od prve minute, ni zdržal niti Klaas-Jan Huntelaar. Še najbolj zanimivo je bilo dogajanje na dresih domačega moštva - kar dva nogometaša naj bi imela na hrbtu namreč izpisani napačni imeni. Na klopi Rome je v nedeljo uspešno debitiral Claudio Ranieri, zmago v gosteh pri Sieni pa mu je s "trademark" raketo v izdihljajih tekme prinesel rezervist John Arne Riise (2:1).

Samir Handanović je z Udinesejem, ki še vedno lovi prvo zmago v letošnji sezoni, gostil Catanio (4:2). Po slabem prvem polčasu so črno-beli zaostajali z 1:2, "Sarmo" pa sta premagala Japonec Takayuki Morimoto in domačin Giuseppe Mascara. Videmčani so se v drugem delu kljub temu pobrali in na krilu hat-tricka Antonia Di Nataleja na koncu zanesljivo zmagali.

Italija, 3. kolo:

Lazio : Juventus 0:2 (0:0)
Cáceres (72), Trezeguet (90)

Livorno : AC Milan 0:0

Inter
: Parma 2:0 (0:0)
Eto'o (71), Milito (88)
Krhin (Inter) je igral od 79. minute.

Atalanta : Sampdoria 0:1 (0:0)
Mannini (64)
RK: Tissone (52/Sampdoria)

Bologna : Chievo 0:2 (0:2)
Pinzi (18), Pellissier (29)

Fiorentina : Cagliari 1:0 (0:0)
Gilardino (55)

Palermo : Bari 0:1 (0:1)
Allegretti (2)

Siena : Roma 1:2 (1:0)
Maccarone (32); Mexes (73), Riise (89)
RK: Codrea (78/Siena)

Udinese : Catania 4:2 (1:2)
Floro Flores (29), Di Natale (55, 69/11-m, 79); Morimoto (11), Mascara (34)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Genoa : Napoli 4:1 (1:1)
Floccari (45/11-m), Mesto (55), Crespo (75), Kharja (88/11-m); Hamšik (41)
RK: Criscito (28/Genoa); Campagnaro (45), Aronica (86/oba Napoli)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.