Šport > Nogomet
21 ogledov

Eto'o v svojem slogu rešil Inter

Kamerunec je navdušeno proslavljal svoj drugi ligaški gol in drugega pred domači Žurnal24 main
V mislih vseh "interistov" je bilo sredino gostovanje Barcelone, črno-modre pa je rešil prav njihov nekdanji napadalec (2:0). Na koncu je nekaj minut dobil tudi slovenski reprezentant Rene Krhin.

Podobno kot nekdanjemu napadalcu Nerazzurrov Zlatanu Ibrahimoviću, ki je odšel v Barcelono, gre tudi njegovi zamenjavi Samuelu Eto'oju. Pravzaprav kar identično - oba sta do sedaj zabila dva ligaška gola za svoja nova kluba, Eto'ojev zadnji pa je prišel v 71. minuti domače tekme s Parmo. Izjemen zadetek je po prvem polčasu, v katerem so črno-modri znova trpeli, malce sprostil nogometaše Joseja Mourinha, ki so na koncu zmagali z 2:0 po zaslugi še enega lepega zadetka Diega Milita. Med prvim in drugim golom, natančneje v 79. minuti, je priložnost za igro dobil tudi Rene Krhin - virtuoz z Jakobskega Dola je zamenjal nikogar drugega kot Wesleyja Sneijderja in odigral svoje prve minute v Serie A, po tem ko je za prvo ekipo Interja že igral na t. i. "World Football Challenge" med poletjem v ZDA. Lepa napoved pred sredinim megaobračunom v Ligi prvakov proti Barceloni ...

Strategu v črno-belem, nekdanjemu nogometašu Ciru Ferrari, je z Juventusom uspelo še drugič v kratkem času zmagati na rimskem Stadiu Olimpicu. Po tem, ko so pred reprezentančnim premorom odpravili Romo (3:1) je bil zdaj na vrsti še Lazio (2:0). Obe ekipi sta šli v tekmo s stoodstotnim izkupičkom iz prejšnjih tekem, s čimer pa se "Laziali" ne morejo več pohvaliti. Do 72. minute je bilo na semaforju še nezanimivih 0:0, nato pa je udaril s strani Barcelone posojeni branilec Martin Cáceres, ki je zabil za vodstvo stare dame. Drugi žebelj v rimsko krsto Lazia je v sodnikovem podaljšku zabil še francoski rutiner David Trezeguet.

Že nekaj ur prej je kolo z gostovanjem v Livornu odprl AC Milan (0:0). Nova slaba predstava Rossonerov v prvem delu je trenerja Leonarda prisilila, da je še enkrat več nerazpoloženega Ronaldinha zamenjal z Andreo Pirlom, do konca tekme pa na svoji prvi tekmi, ki jo je začel od prve minute, ni zdržal niti Klaas-Jan Huntelaar. Še najbolj zanimivo je bilo dogajanje na dresih domačega moštva - kar dva nogometaša naj bi imela na hrbtu namreč izpisani napačni imeni. Na klopi Rome je v nedeljo uspešno debitiral Claudio Ranieri, zmago v gosteh pri Sieni pa mu je s "trademark" raketo v izdihljajih tekme prinesel rezervist John Arne Riise (2:1).

Samir Handanović je z Udinesejem, ki še vedno lovi prvo zmago v letošnji sezoni, gostil Catanio (4:2). Po slabem prvem polčasu so črno-beli zaostajali z 1:2, "Sarmo" pa sta premagala Japonec Takayuki Morimoto in domačin Giuseppe Mascara. Videmčani so se v drugem delu kljub temu pobrali in na krilu hat-tricka Antonia Di Nataleja na koncu zanesljivo zmagali.

Italija, 3. kolo:

Lazio : Juventus 0:2 (0:0)
Cáceres (72), Trezeguet (90)

Livorno : AC Milan 0:0

Inter
: Parma 2:0 (0:0)
Eto'o (71), Milito (88)
Krhin (Inter) je igral od 79. minute.

Atalanta : Sampdoria 0:1 (0:0)
Mannini (64)
RK: Tissone (52/Sampdoria)

Bologna : Chievo 0:2 (0:2)
Pinzi (18), Pellissier (29)

Fiorentina : Cagliari 1:0 (0:0)
Gilardino (55)

Palermo : Bari 0:1 (0:1)
Allegretti (2)

Siena : Roma 1:2 (1:0)
Maccarone (32); Mexes (73), Riise (89)
RK: Codrea (78/Siena)

Udinese : Catania 4:2 (1:2)
Floro Flores (29), Di Natale (55, 69/11-m, 79); Morimoto (11), Mascara (34)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Genoa : Napoli 4:1 (1:1)
Floccari (45/11-m), Mesto (55), Crespo (75), Kharja (88/11-m); Hamšik (41)
RK: Criscito (28/Genoa); Campagnaro (45), Aronica (86/oba Napoli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.