Eugenie po zmagi nad Ano o zmenku z Bieberjem

Foto: EPA Eugenie Bouchard Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Ana Ivanović Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Ana Ivanović Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Eugenie Bouchard Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Ana Ivanović Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Ana Ivanović Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Eugenie Bouchard Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Li Na Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Flavia Pennetta Melbourne OP Avstralije Foto: EPA Li Na Melbourne OP Avstralije
Eugenie Bouchard je premagala rahlo poškodovano Ano Ivanović in se bo v polfinalu pomerila s Kitajko Li Na. Katarina Srebotnik že v polfinalu ženskih dvojic.
Oglej si celoten članek

V ženskem delu odprtega teniškega prvenstva (OP) Avstralije se nadaljujejo presenečenja. Za novega je poskrbela Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je v četrtfinalu s 5:7, 7:5 in 6:2 premagala Srbkinjo Ano Ivanović. Njena tekmica v finalu bo lanska finalistka, Kitajka Li Na, ki je bila s 6:2 in 6:2 boljša od Italijanke Flavie Penette.

Za 19-letno Bouchardovo zmaga nad Ivanovićevo pomeni tudi polfinalni nastop na turnirju za grand slam, obenem pa takšen podvig v zgodovini ni uspel še prav nobeni Kanadčanki. "Trener mi je dejal, naj v igri preprosto uživam," je pot do uspeha opisala igralka. Ključna je bila predvsem mirnost ob odločilnih točkah. V prvem nizu ji je v končnici zmanjkal kanček zbranosti, v naslednjih dveh pa je dobila ključne točke.

Li Na potrebovala le dobro uro

Uspeh je toliko večji, saj je Ivanovićeva v osmini finala izločila prvo nosilko, Američanko Sereno Williams. A obenem je treba dodati, da je srbska igralka lažje poškodovana, zato so ji ob koncu drugega niza začele popuščati moči in v tretjem nizu se agresivni igri tekmece ni mogla več resneje upreti. Že takoj po tekmi se je Kanadčanka kljub zmagi ukvarjala tudi s povsem najstniškimi zadevami in novinarjem med drugim razkrila, da bi bil njen sanjski zmenek zmenek z Justinom Bieberjem.

Kata in Kveta že v polfinalu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na OP Avstralije v Melbournu uvrstila v polfinale med ženskimi dvojicami. Skupaj s Čehinjo Květo Peschke, s katero sta četrti nosilki, sta v četrtfinalu premagali avstralsko-hrvaško navezo Jarmila Gajdosova/Ajla Tomljanović s 7:5, 4:6 in 6:4.

Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v polfinalu merili s prvopostavljenima Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci. V drugem polfinalu se bosta tretji nosilki, Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina, srečali z osmopostavljenima Američankama Raquel Kops-Jones in Abigail Spears.

OP Avstralije (četrtfinale) izidi:

Ženske:
Eugenie Bouchard (Kan)
: Ana Ivanović (Srb) 5:7, 7:5, 6:2;
Li Na (Kit/4) : Flavia Pennetta (Ita/28) 6:2, 6:2.

Ženske dvojice:
K. Srebotnik/K. Pesche (Slo/Češ/4) : J. Gajdosova/A. Tomljanović (Avs/Hrv) 7:5, 4:6, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.