Šport
81 ogledov

Eugenie po zmagi nad Ano o zmenku z Bieberjem

Eugenie Bouchard Melbourne OP Avstralije
1/10
EPA
Eugenie Bouchard je premagala rahlo poškodovano Ano Ivanović in se bo v polfinalu pomerila s Kitajko Li Na. Katarina Srebotnik že v polfinalu ženskih dvojic.

V ženskem delu odprtega teniškega prvenstva (OP) Avstralije se nadaljujejo presenečenja. Za novega je poskrbela Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je v četrtfinalu s 5:7, 7:5 in 6:2 premagala Srbkinjo Ano Ivanović. Njena tekmica v finalu bo lanska finalistka, Kitajka Li Na, ki je bila s 6:2 in 6:2 boljša od Italijanke Flavie Penette.

Za 19-letno Bouchardovo zmaga nad Ivanovićevo pomeni tudi polfinalni nastop na turnirju za grand slam, obenem pa takšen podvig v zgodovini ni uspel še prav nobeni Kanadčanki. "Trener mi je dejal, naj v igri preprosto uživam," je pot do uspeha opisala igralka. Ključna je bila predvsem mirnost ob odločilnih točkah. V prvem nizu ji je v končnici zmanjkal kanček zbranosti, v naslednjih dveh pa je dobila ključne točke.

Li Na potrebovala le dobro uro

Uspeh je toliko večji, saj je Ivanovićeva v osmini finala izločila prvo nosilko, Američanko Sereno Williams. A obenem je treba dodati, da je srbska igralka lažje poškodovana, zato so ji ob koncu drugega niza začele popuščati moči in v tretjem nizu se agresivni igri tekmece ni mogla več resneje upreti. Že takoj po tekmi se je Kanadčanka kljub zmagi ukvarjala tudi s povsem najstniškimi zadevami in novinarjem med drugim razkrila, da bi bil njen sanjski zmenek zmenek z Justinom Bieberjem.

Kata in Kveta že v polfinalu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na OP Avstralije v Melbournu uvrstila v polfinale med ženskimi dvojicami. Skupaj s Čehinjo Květo Peschke, s katero sta četrti nosilki, sta v četrtfinalu premagali avstralsko-hrvaško navezo Jarmila Gajdosova/Ajla Tomljanović s 7:5, 4:6 in 6:4.

Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v polfinalu merili s prvopostavljenima Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci. V drugem polfinalu se bosta tretji nosilki, Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina, srečali z osmopostavljenima Američankama Raquel Kops-Jones in Abigail Spears.

OP Avstralije (četrtfinale) izidi:

Ženske:
Eugenie Bouchard (Kan)
: Ana Ivanović (Srb) 5:7, 7:5, 6:2;
Li Na (Kit/4) : Flavia Pennetta (Ita/28) 6:2, 6:2.

Ženske dvojice:
K. Srebotnik/K. Pesche (Slo/Češ/4) : J. Gajdosova/A. Tomljanović (Avs/Hrv) 7:5, 4:6, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.