Šport
62 ogledov

Nadal stežka naprej, Marija pakira kovčke

Cibulkova OP Avstralije Melbourne
1/7
EPA
En oredkih presenečenj v osmini finala je pripravila Dominika Cibulkova, ki je domov poslala Marijo Šarapovo. Rafael Nadal je imel kar nekaj težav s Keijem Nišikorijem.

V osmini finala odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu je na ženskem delu turnirja presenečenje pripravila 20. nosilka, Slovakinja Dominika Cibulkova, ki je s 3:6, 6:4 in 6:1 izločila tretjepostavljeno Rusinjo Marijo Šarapovo. Izpadla je tudi osma nosilka, Srbkinja Jelena Janković, med igralci pa presenečenj danes ni bilo.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je med mešanimi dvojicami uvrstila v četrtfinale, potem ko je v 2. krogu skupaj z Indijcem Rohanom Bopanno ugnala Avstralca Ashleigh Barty in Johna Peersa s 7:6 (5) in 7:5. Drugopostavljeno dvojico v naslednjem krogu čakata Avstralca Jarmila Gajdosova in Matthew Ebden.

Nadal težje od pričakovanj

Španec Rafael Nadal, prvi nosilec, je ugnal Japonca Keija Nišikorija, Britanec Andy Murray, četrti nosilec, Francoza Stephana Roberta, Švicar Roger Federer, šesti igralec turnirja, pa drugega Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Federer se je hitro, brez težav in suvereno uvrstil v nadaljevanje. Za prvi bolgarski četrtfinale grand slama poskrbel Grigor Dimitrov s slavjem nad Špancem Robertom Bautisto Agutom. Za polfinale se bosta med seboj pomerila Federer in Murray.

Nadal, zmagovalca trinajstih turnirjev za veliki slam v četrtfinalu čaka Dimitrov, je dobil dvoboj z Nišikorijem po treh nizih, a veliko težje, kot kaže razplet, saj sta se dva končala po podaljšani igri, tudi odločilni tretji. Prav v odločilnih trenutkih tega dela igre ga je sodnik kaznoval zaradi predolgega čakanja med točkami, saj je govoril več kot 20 sekund, preden je nadaljeval z igro. "Lahko bi me opozoril kakšen drug trenutek, saj to ni bilo prvič, vendar pa se je kljub temu negativnemu trenutku zame vse skupaj dobro razpletlo," je dejal Nadal.

Viktorija zanesljiva

Nobenih težav pri napredovanju ni imela branilka naslova, Belorusinja Viktorija Azarenka, drugopostavljena igralka je namreč s 6:3 in 6:2 ugnala 13. nosilko, Američanko Sloane Stephens. Azarenka se bo v četrtfinalu pomerila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko, peto nosilko, ki je prav tako gladko, s 6:1 in 6:3, ugnala Španko Garbine Muguruzo.

Šarapova: "Naredila sem veliko"

Šarapova OP Avstralije Melbourne | Avtor: EPA EPA
Šarapova je po izpadu tarnala nad poškodbo kolka, za Cibulkovo pa je to prva uvrstitev v četrtfinale na njenem sedmem OP Avstralije. "Glede na to, v kakšnem stanju sta moj kolk in hrbet, sem na turnirju naredila veliko. To je bilo zelo pomembno, saj drugače zaradi zdravstvenega stanja ne bi bilo smiselno igrati," je dejala Šarapova, ki velja za najbolje plačano športnico na svetu. "Od prvega trenutka naprej sem vedela, da bom zmagala. Mislim, da je bil ta pozitivni pristop zelo pomemben," pa je menila Cibulkova.

Halepova je proti nekdanji prvi igralki sveta izgubila le osem iger in skupaj s Kanadčanko Eugenie Bouchard poskrbela, da bo četrtfinalni razpored videti zelo nenavadno. V zaključne boje se namreč poleg Jankovićeve ni uvrstila tudi Serena Williams, prva igralka sveta. Med moškimi dvojicami pa sta v tretjem krogu izpadla prva nosilca, ameriška dvojčka Bob in Mike Bryan, ki že rekordnim petnajstim naslovom med pari na grand slamih tokrat ne bosta dodala novega.

OP Avstralije (21,64 milijona evrov), osmina finala:

Moški:
Rafael Nadal (Špa/1) : Kei Nišikori (Jap/16) 7:6 (3), 7:5, 7:6 (3);
Grigor Dimitrov (Bol/22) : Roberto Bautista-Agut (Špa) 6:3, 3:6, 6:2, 6:4;
Andy Murray (VBr/4) : Stephane Robert (Fra) 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:2;
Roger Federer (Švi/6) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/10) 6:3, 7:5, 6:4;

Ženske:
Viktorija Azarenka (Blr/2) : Sloane Stephens (ZDA/13) 6:3, 6:2;
Dominika Cibulkova (Slk/20) : Marija Šarapova (Rus/3) 3:6, 6:4, 6:1;
Simona Halep (Rom/11) : Jelena Janković (Srb/8) 6:4, 2:6, 6:0;
Agnieszka Radwanska (Pol/5) : Garbine Muguruza (Špa) 6:1, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.