Šport
44 ogledov

Senzacija: Lepa Ana izločila Williamsovo

op avstralije ana ivanović
1/24
Reuters
Srbkinja Ana Ivanović je pripravila največje presenečenje osmine finala OP Avstralije, ko je v treh nizih izločila prvo favoritinjo Američanko Sereno Williams. Srb Novak Đoković si je po zmagi proti Italijanu Fabiu Fogniniju privoščil svojega trenerja Borisa Beckerja.

Srbski teniški igralci nadaljujejo serijo uspehov na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije. V osmini finala Melbourna je za veliko presenečenje poskrbela Ana Ivanović, ki je v treh nizih s 4:6, 6:3 in 6:3 ugnala prvo nosilko Američanko Sereno Williams.

Williamsova se je po porazu sklicevala na hude bolečine v hrbtu, s katerimi se je spopadla že pred nastopom v tretjem krogu proti Slovakinji Danieli Hantuchovi. "Skoraj bi dvoboj predala. Morda bi celo morala. Delala sem napake, ki jih običajno ne. Tega nisem vajena. Zgrešila sem toliko udarcev kot nazadnje v 80-ih letih."

Đoković zavezal kravato, imitiral trenerja

V moški konkurenci še naprej melje drugi nosilec Novak Đoković, ki je v dobri uri in pol gladko s 6:3, 6:0 in 6:2 premagal Italijana Fabia Fogninija in se še 19. zapored prebil med najboljšo osmerico na turnirju za grand slam. V četrtfinalu bo nasprotnik Đokovića, ki v Avstraliji želi do pete zmage, zmagovalec dvoboja med Švicarjem Stanislasom Wawrinko in Špancem Tommyjem Robredom.

Igralca sta sicer dobra prijatelja, a kot pravi Đoković: "A oba sva profesionalca. Ko stopiva na igrišče, seveda oba želiva zmagati, in to ne glede na to, kdo je na nasprotni strani mreže. Seveda je malo drugače, če je na nasprotni strani dolgoletni prijatelj, več je heca in za zbranost je potrebne več koncentracije."

Po zmagi je Đoković poskrbel tudi za majhen dodatek za 15.000 gledalcev v Rod Laver Areni in imitiral servis svojega novega trenerja Borisa Beckerja. "To je bil servis iz tvojih najboljših časov," je pokomentiral Srb. "Danes pa se premikaš takole," je nato dodal in odšepal po igrišču pri tem pa si je hrbet oprl z roko. A to je bil le del šale, sicer pa je o novem trenerju pravi: "Boris res trdo gara."


Ferrer ugnal Mayerja, naprej tudi Lia Na in Penetta

V četrtfinale se je z zmago v štirih nizih nad Nemcem Florianom Mayerjem prebil tudi tretjepostavljeni Španec David Ferrer.

V ženski konkurenci je bila uspešna še četrta nosilka Kitajka Li Na, ki je bila v dveh nizih boljša od Rusinje Jekaterine Makarove, Italijanka Flavia Penetta pa je premagala deveto nosilko Nemko Angelique Kerber.

Srebotnikova v četrtfinalu ženskih dvojic

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v konkurenci ženskih dvojic napredovala v četrtfinale. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke sta četrti nosilki turnirja za grand slam, v tretjem krogu pa sta bili s 6:2, 6:7 (6) in 6:4 boljši od Hao-Ching Chan iz Tajvana in Američanke Liezel Huber, ki sta 13. nosilki.

Slovensko-češka naveza bo v četrtfinalu igrala z naturalizirano Avstralko slovaškega rodu Jarmilo Gajdošovo in Hrvatico Ajlo Tomljanović, ki nista med nosilkami. Srebotnikova bo v paru z Indijcem Rohanom Bopanno igrala tudi v drugem krogu med mešanimi dvojicami. Druga nosilca se bosta pomerila z Avstralcema Ashleigh Barty in Johnom Peersom.

OP Avstralije, 4. krog:

Moški

Novak Đoković (Srb/2) : Fabio Fognini (Ita/15) 6:3, 6:0, 6:2;
David Ferrer (Špa/3) : Florian Mayer (Nem) 6:7 (5), 7:5, 6:2, 6:1;
Tomaš Berdych (Češ/7)
: Kevin Anderson (JAR/19) 6:2, 6:2, 6:3;
Stanislas Wawrinka (Švi/8)
: Tommy Robredo (Špa/17) 6:3, 7:6 (3), 7:6 (7:5);

Ženske

Ana Ivanović (Srb/14) : Serena Williams (ZDA/1) 4:6, 6:3, 6:3;
Li Na (Kit/4) : Jekaterina Makarova (Rus/22) 6:2, 6:0;
Flavia Pennetta (Ita) : Angelique Kerber (Nem/9) 6:1, 4:6, 7:5;
Eugenie Bouchard (Kan)
: Casey Dellacqua (Avs) 6:7 (5), 6:2, 6:0.

Ženske dvojice

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/4) : Hao-Ching Chan/Liezel Huber (Tvn/ZDA/13) 6:2, 6:7 (6), 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.