Šport
39 ogledov

Srebotnikova ostaja v igri

katarina srebotnik EPA
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je v paru z Indijcem Rohanom Bopanno na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu prebila v drugi krog med mešanimi dvojicami.

V prvem krogu je bila naveza Srebotnik-Bopanno s 6:2 in 6:3 boljša od Američanke Raquel Kops Jones in Filipinca Treata Hueyja. Pestro je tudi med posamezniki, kjer sta osmino finala že zagotovila Federer in Murray.

Švicar Roger Federer, ki je bil v 2. krogu usoden za Ljubljančana Blaža Kavčiča, v nadaljevanju odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu še naprej nastopa suvereno. Nekdanji tretji igralec sveta je v tretjem krogu gladko s 6:2, 6:2 in 6:3 odpravil Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Švicar se je že 13. zapored v Melbournu prebil vsaj do osmine finala. "Trenutno sem zelo zadovoljen s svojo igro," je po nastopu dejal Švicar. A težki tekmeci šele prihajajo. V naslednjem krogu Federerja čaka zmagovalec iz francoskega dvoboja med Jojem Wilfriedom Tsongajem in Gillesom Simonom, v nadaljevanju pa do finala bržkone Britanec Andy Murray in še Španec Rafael Nadal.

A za novinarje je Švicar poskrbel še z eno zgodbico. S soprogo, ki mu je lani povila dvojčke, čakata nov naraščaj. "Nazadnje, ko je bila žena noseča, sem igral res izvrstno. Zmagal sem v Roland Garrosu in v Wimbledonu. Poleti me čakajo zelo zahtevne naloge."

V osmino finala se je zavihtel tudi že Škot Murray, lani zmagovalec v Wimbledonu, ki je s 7:6 (2), 6:4 in 6:2 premagal Španca Feliciana Lopeza. Murray bo v osmini finala igral s Francozom Stephanom Robertom, ki je brez težav ugnal Slovaka Martina Kližana.

V ženski konkurenci se je poslovila deseta nosilka Danka Caroline Wozniacki, za katero je bila v treh nizih usodna Španka Garbine Muguruza. Bolj uspešna je bila osmopostavljena Srbkinja Jelena Janković, ki je s 6:4 in 7:5 premagala Japonko Kurumi Nara s 6:4 in 7:5. Jankovićeva, nekoč tudi prva igralka sveta, je morala v Melbournu še tretjič zapored nastopiti proti tekmovalki z Japonske in bila uspešna.

"To je zame bolj odprto prvenstvo Japonske kot pa Avstralije. Naslednjič mi zanesljivo ne bodo dali vizuma, ko bom želela tam igrati," se je po zmagi pošalila srbska igralka in dodala: "Sorry Japan."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.