Šport
38 ogledov

Andy Murray smrtonosen za levičarje

andy murray op avstralije EPA
Britanski tenisač Andy Murray je v tretjem krogu OP Avstralije premagal Španca Feliciana Lopeza in zabeležil 14. zaporedno zmago proti levičarjem. Četrti igralec sveta je razkril skrivnost svojega uspeha.

Andy Murray si je brez večjih težav priigral mesto v osmini finala OP Avstralije, ko je v tretjem krogu s 7:6 (2), 6:4, 6:2 premagal levičarja Feliciana Lopeza. ''Ko sem odraščal, sem veliko igral s svojim bratom, ki je levičar, zato imam veliko izkušenj s servisi levičarjev,'' je po 14. zaporedni zmagi proti tenisačem, ki igrajo z levo roko, povedal Murray.

Aktualni zmagovalec Wimbledona je dobil tudi zadnji obračun proti Rafaelu Nadalu (Tokio 2011), a njegova statistika zmag in porazov proti najprepoznavnejšemu levičarju karavane ATP ni ravno blesteča. ''Samo z enim Špancem nimam dobrega razmerja zmag in porazov. Ime mu je Nadal ali nekaj takega,'' se je pošalil Murray, ki je proti prvemu igralcu sveta dobil pet obračunov, izgubil pa 13.

Tenisača se nista pomerila vse od leta 2011, sušnemu obdobju pa bi lahko naredila konec že v polfinalu OP Avstralije, a pred tem oba čakata še dva obračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.