Euro odnesel prvega selektorja

Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor Rusije Leonid Slucki je po neuspehu svoje izbrane vrste, ki se ji po porazih s Slovaško in Walesom ni uspelo uvrstiti v osmino finala, je nase prevzel vso odgovornost in ponudil odstop.
Oglej si celoten članek

"Prevzemam vso odgovornost. Imel sem dovolj časa, da bi našel primerne igralce, in ker mi to ni uspelo, je to moja napaka. Prav je, da kdo drug prevzame ekipo pred svetovnim prvenstvom, ki ga bomo gostili. Rad bi se opravičil ruskim navijačem za naše predstave, tako tistim, ki so bili v Franciji, kot tistim, ki so nas gledali pred malimi ekrani," je ob ponujenem odstopu dejal Leonid Slucki.

Nekdanji vratar, ki se je rodil v Volgogradu, je pri le 19 letih moral končati svojo nogometno pot, saj si je po padcu z drevesa, ko je z drevesa reševal sosedovo mačko, poškodoval koleni in kar eno leto preživel v bolnišnici, je rusko reprezentanco prevzel avgusta lani. Na selektorski klopi je zamenjal Italijana Fabia Capella in rusko reprezentanco, ki je bila že v izgubljenem položaju, popeljal na evropsko prvenstvo, hkrati pa je tudi ostal trener aktualnega ruskega prvaka moskovskega CSKA, v katerem je vse od leta 2009.

Rusija je evropsko prvenstvo začela z remijem proti Angliji v Marseille, vendar se je na tej tekmi soočila z izgredi svojih navijačev in bila s strani Evropske nogometne zveze (Uefa) kaznovana s 150.000 evrov kazni. V nadaljevanju prvenstva so v skupini B Rusi izgubili s Slovaško z 1:2, s kar 3:0 pa jih je odpravil Wales, tako da se domov vračajo z le eno osvojeno točko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.