Euro za zdaj brez dopinga

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Svetovna protidopinška agencija (Wada) je med udeleženci evropskega nogometnega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini že opravila prvi krog testiranja na strogo prepovedane snovi za povečevanje vzdržljivosti in zmogljivosti. Od 160 igralcev, ki so oddali vzorec, so bili prav vsi negativni.
Oglej si celoten članek

Wada je pred začetkom Eura 2012 v vsaki od 16 reprezentanc, ki se merijo za evropsko nogometno lovoriko, izbrala po deset igralcev in jim naložila opravljanje testa na prepovedane snovi. Nogometaši so morali oddati urinski ali krvni vzorec, ki so jih analizirali v akreditiranem laboratoriju na Institutu za šport v poljski prestolnici Varšavi.

"Dodatno so iz analiziranih vzorcev naredili hematološke in hormonske profile, ki so pokazali na odsotnost morebitnih krvnih ali hormonskih prikrojevanj med igralci," je v izjavi za javnost poudarilo krovno evropsko nogometno združenje, Evropska nogometna zveza (Uefa). Wada obljublja, da bo na vsaki od 31 tekem opravila protidopinški nadzor, ko bodo pooblaščeni uslužbenci testirali po štiri nogometaše. Med prvenstvom bodo prav tako opravljali nenadzorovane kontrole.

Euro na Poljskem in v Ukrajini za zdaj ostaja dopinško neomadeževan tako kot EP pred štirimi leti v Švici in Avstriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.