Šport
4 ogledov

Euro za zdaj brez dopinga

Novi predsednik WADA John Fahey je v sklopu evropske turneje obiskal tudi Ljublj Žurnal24 main
Svetovna protidopinška agencija (Wada) je med udeleženci evropskega nogometnega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini že opravila prvi krog testiranja na strogo prepovedane snovi za povečevanje vzdržljivosti in zmogljivosti. Od 160 igralcev, ki so oddali vzorec, so bili prav vsi negativni.

Wada je pred začetkom Eura 2012 v vsaki od 16 reprezentanc, ki se merijo za evropsko nogometno lovoriko, izbrala po deset igralcev in jim naložila opravljanje testa na prepovedane snovi. Nogometaši so morali oddati urinski ali krvni vzorec, ki so jih analizirali v akreditiranem laboratoriju na Institutu za šport v poljski prestolnici Varšavi.

"Dodatno so iz analiziranih vzorcev naredili hematološke in hormonske profile, ki so pokazali na odsotnost morebitnih krvnih ali hormonskih prikrojevanj med igralci," je v izjavi za javnost poudarilo krovno evropsko nogometno združenje, Evropska nogometna zveza (Uefa). Wada obljublja, da bo na vsaki od 31 tekem opravila protidopinški nadzor, ko bodo pooblaščeni uslužbenci testirali po štiri nogometaše. Med prvenstvom bodo prav tako opravljali nenadzorovane kontrole.

Euro na Poljskem in v Ukrajini za zdaj ostaja dopinško neomadeževan tako kot EP pred štirimi leti v Švici in Avstriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.