Evropa prvič brez "velike trojice"

Foto: Epa
Foto: Epa
Novak Đoković in Rafael Nadal se bosta po OP ZDA posvetila drugim ciljem, Roger Federer pa je zaradi nove operacije kolena že končal letošnjo sezono.
Oglej si celoten članek

Na teniškem Laverjevem pokalu letos ne bodo nastopili Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer, so organizatorji danes sporočili na družbenih omrežjih tekmovanja, na katerem se merita reprezentanci Evrope in preostalega sveta. Tekmovanje bo letos na sporedu v Bostonu med 24. in 26. avgustom.

Tekmovanje, ki ga je v sodelovanju z Avstralsko teniško zvezo in brazilskim podjetnežem Jorgejem Paulom Lemannom ustanovil Federer in ga poimenoval po nekdanjem velikanu avstralskega tenisa Rodu Laverju, bo tako prvič minilo brez udeležbe velike trojice.

Foto: Profimedia federer djokovic Letos bodo moštvo Evrope, ki jo vodi nekdanji švedski zvezdnik Björn Borg, zastopali Grk Stefanos Cicipas, Nemec Alexander Zverev, Italijan Matteo Berrettini, Norvežan Casper Ruud ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov.

Ekipo nekdanjega ameriškega asa Johna McEnroeja pa sestavljata Kanadčana Denis Shapovalov in Felix Auger-Aliassime, Američana John Isner in Reilly Opelka ter Avstralec Nick Kyrgios in Argentinec Diego Schwartzman.

Doslej je to tekmovanje vselej pripadlo Evropejcem. Leta 2017 so v Pragi slavili s 15:9, leto kasneje v Chicagu s 13:8, pred dvema letoma pa v Ženevi s 13:11.

Prvič so nekakšno teniško različico golfskega Ryderjevega pokala izvedli leta 2017, lani pa je zaradi pandemije novega koronavirusa odpadel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.