Šport
147 ogledov

Evropa prvič brez "velike trojice"

Epa
Novak Đoković in Rafael Nadal se bosta po OP ZDA posvetila drugim ciljem, Roger Federer pa je zaradi nove operacije kolena že končal letošnjo sezono.

Na teniškem Laverjevem pokalu letos ne bodo nastopili Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer, so organizatorji danes sporočili na družbenih omrežjih tekmovanja, na katerem se merita reprezentanci Evrope in preostalega sveta. Tekmovanje bo letos na sporedu v Bostonu med 24. in 26. avgustom.

Tekmovanje, ki ga je v sodelovanju z Avstralsko teniško zvezo in brazilskim podjetnežem Jorgejem Paulom Lemannom ustanovil Federer in ga poimenoval po nekdanjem velikanu avstralskega tenisa Rodu Laverju, bo tako prvič minilo brez udeležbe velike trojice.

federer djokovic | Avtor: Profimedia Profimedia
Letos bodo moštvo Evrope, ki jo vodi nekdanji švedski zvezdnik Björn Borg, zastopali Grk Stefanos Cicipas, Nemec Alexander Zverev, Italijan Matteo Berrettini, Norvežan Casper Ruud ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov.

Ekipo nekdanjega ameriškega asa Johna McEnroeja pa sestavljata Kanadčana Denis Shapovalov in Felix Auger-Aliassime, Američana John Isner in Reilly Opelka ter Avstralec Nick Kyrgios in Argentinec Diego Schwartzman.

Doslej je to tekmovanje vselej pripadlo Evropejcem. Leta 2017 so v Pragi slavili s 15:9, leto kasneje v Chicagu s 13:8, pred dvema letoma pa v Ženevi s 13:11.

Prvič so nekakšno teniško različico golfskega Ryderjevega pokala izvedli leta 2017, lani pa je zaradi pandemije novega koronavirusa odpadel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice