Evropska velesila v podrejeni vlogi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nizozemska in ekvadorska nogometna reprezentanca sta se v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju razšla z 1:1 (1:0).
Oglej si celoten članek

Ekvadorci so bili v celoti gledano boljši tekmec. Čeprav so imeli Nizozemci za odtenek več žogo v svoji posesti, pa je bilo razmerje strelov 14:2 v korist Južnoameričanov. Enega od teh 14 strelov je realiziral Enner Valencia v 49. minuti, ko je zadel za 1:1. Pred tem je že v šesti minuti Cody Gakpo zadel za Nizozemce.

Oboji imajo po dveh tekmah po štiri točke, kar pomeni, da bi obe z remijem tudi na zadnjih tekmah skupinskega dela napredovali v osmino finala. Nizozemce čez štiri dni čaka obračun s Katarjem, Ekvadorce pa s Senegalom.

Nizozemci so hitro povedli, v šesti minuti je zadel vse bolj iskani Gakpo, ko je sprožil z roba kazenskega prostora. Pozneje so bili Ekvadorci malce dejavnejši, v 32. minuti je moral posredovati Andries Noppert po strelu Valencie.

V tretji minuti sodniškega dodatka so se Ekvadorci veselili zadetka Previsa Estupninana, toda njegov soigralec Jackson Porozo je bil v prepovedanem položaju in po mnenjudelilcev pravice vplival na igro, tako da sodniki gola niso priznali.

So pa Ekvadorci izenačili v 49. minuti, takrat je odbito žogo Nopperta iz bliže v mrežo spravil Valencia. Soigralec Mihe Zajca pri Fenerbahčeju je s tretjim golom sam na vrhu lestvice strelcev tega SP.

Južnoameričani so bili blizu drugemu zadetku v 59. minuti, ko je Gonzalo Plata zadel prečko s približno 15 metrov. Nizozemci na drugi strani niso pokazali ničesar posebnega, posebej v napadu jim ni šlo, zgolj dva strela v tekmi zgovorno govorita o predstavi "tulipanov".

Lestvica:
1. Nizozemska          2  1  1  0  3:1  4
 . Ekvador             2  1  1  0  3:1  4
3. Senegal             2  1  0  1  3:3  3
4. Katar               2  0  0  2  1:5  0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.