Evropski superpokal že z gledalci, kaj pa ostale evropske tekme?

Foto: Epa
Foto: Epa
Evropski nogometni superpokal bo delno odprt tudi za gledalce, kar pa ne bo veljalo za preostale evropske tekme.
Oglej si celoten članek

Letošnji evropski superpokal med Bayernom, zmagovalcem lige prvakov, in Sevillo, zmagovalko evropske lige, bo delno odprt tudi za gledalce, je sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa). Na tekmi 24. septembra v Budimpešti bo lahko zasedenih do 30 odstotkov sedežev v Puskas Areni. Ta lani odprti prenovljeni stadion sprejme 67.215 gledalcev.

Uefa bo na ta način preverila vpliv gledalcev na svoj protokol, ki ga je poimenovala "Vrnitev v tekmovanja" in vsebuje natančne zdravstvene in higienske ukrepe v času pandemije novega koronavirusa.

Ostale evropske tekme se bodo do nadaljnjega še naprej igrale pred praznimi tribunami, je znova Uefa potrdila odločitev svojega izvršnega odbora iz 9. julija.

Foto: Epa aleksander čeferin

"Pomembno je, da se je nogomet vrnil tudi v teh težkih časih, četudi brez gledalcev, toda obenem je igra izgubila nekaj duše," je v sporočilu Uefa dejal predsednik evropskega nogometa Aleksander Čeferin.

"Upamo, da bo poskus na superpokalu v Budimpešti začetek vračanja gledalcev na naše tekme. Tesno sodelujemo z Nogometno zvezo Madžarske in tamkajšnjo vlado, da bi zagotovili varnost in zdravje vsem udeležencem, tako igralcem kot gledalcem. Zagotovo ne bodo tvegali varnosti ljudi," je še dodal Čeferin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.