Šport > Nogomet
183 ogledov

Evropski superpokal že z gledalci, kaj pa ostale evropske tekme?

aleksander čeferin Epa
Evropski nogometni superpokal bo delno odprt tudi za gledalce, kar pa ne bo veljalo za preostale evropske tekme.

Letošnji evropski superpokal med Bayernom, zmagovalcem lige prvakov, in Sevillo, zmagovalko evropske lige, bo delno odprt tudi za gledalce, je sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa). Na tekmi 24. septembra v Budimpešti bo lahko zasedenih do 30 odstotkov sedežev v Puskas Areni. Ta lani odprti prenovljeni stadion sprejme 67.215 gledalcev.

Uefa bo na ta način preverila vpliv gledalcev na svoj protokol, ki ga je poimenovala "Vrnitev v tekmovanja" in vsebuje natančne zdravstvene in higienske ukrepe v času pandemije novega koronavirusa.

Ostale evropske tekme se bodo do nadaljnjega še naprej igrale pred praznimi tribunami, je znova Uefa potrdila odločitev svojega izvršnega odbora iz 9. julija.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

"Pomembno je, da se je nogomet vrnil tudi v teh težkih časih, četudi brez gledalcev, toda obenem je igra izgubila nekaj duše," je v sporočilu Uefa dejal predsednik evropskega nogometa Aleksander Čeferin.

"Upamo, da bo poskus na superpokalu v Budimpešti začetek vračanja gledalcev na naše tekme. Tesno sodelujemo z Nogometno zvezo Madžarske in tamkajšnjo vlado, da bi zagotovili varnost in zdravje vsem udeležencem, tako igralcem kot gledalcem. Zagotovo ne bodo tvegali varnosti ljudi," je še dodal Čeferin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.