Evropski velikan prihaja po enega najboljših Olimpijinih igralcev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Srbski velikan naj bi se okrepil z nekdanjim igralcem ljubljanske Cedevite Olimpije.
Oglej si celoten članek

Beograjski Partizan je ekspresno našel menjavo za Coreya Waldena, ki je po vsega enem letu prekinil pogodbo z letos najboljšo ekipo lige ABA ter bo najverjetneje okrepil največjega rivala, Crveno zvezdo.

Že tri dni po Američanovem odhodu je namreč jasno, da bo vodenje igre Partizana v prihajajoči sezoni prevzel eden najboljših igralcev Cedevite Olimpije, Codi Miller-McIntyre.

Foto: Saša Despot Codi Miller-McIntyre

Beograjski klub je moral hitro odreagirati, da bi zapolnil luknjo, ki je nastala z nepričakovanim Waldenovim odhodom. Na koncu so se odločili za 26-letnega igralca iz Severne Karoline.

191 centimetrov visoki organizator igre je v zadnjih letih v Evropi pustil globok vtis, potem ko je branil barve belgijske ekipe Leuven Bears, italijanske Parme, ruskega Zenita St. Peterburga ter v zadnji sezoni naše Cedevite Olimpije, kjer je bil ob Jaki Blažiču najboljši košarkar ljubljanske ekipe.

Foto: Anže Petkovšek Cedevita Olimpija - Darussafaka Tekfen

Za Cedevito Olimpijo je v ligi ABA, kjer si ga je vodstvo Partizana najlažje ogledalo, povprečno dosegal 14 točk, 3,8 skokov ter 5,1 asistenc na tekmo. Podobno statistiko je beležil tudi v Evropskem pokalu, kjer je povprečno dosegal 14 točk, 4,1 skok ter 5 asistenc.

 

Stipanović v Romunijo

Cedevito Olimpijo pa je v zadnji dneh zapustil še en košarkar, saj legendarni srbski trener Duško Vujošević za svoj Cluj podpisal izkušenega centra, Andrijo Stipanovića.

33-letni reprezentant Bosne in Hercegovine je bil eden izmed Cedevitine "stare jate", saj je najprej dve leti branil barve te ekipe še v Zagrebu, skupaj z moštvom pa se je nato preselil v Ljubljano, kjer je preživel lansko sezono in povprečno dosegal 6,1 točko in 3,4 skoke na tekmo.

Foto: Saša Despot Andrija Stipanović

"Odločitev je bila lahka glede na prisotnost priznanega trenerja v Cluju. Po pogovoru z družino sem brez težav sprejel to odločitev. Upam, da je pred menoj odlična sezona," je ob prestopu izjavil Stipanović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.